Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Д-р Младенова

   Д-р Анелия Младенова е родена на 09.03.1988 г.,в град София.

Средното си образование завършва в град Костинброд ,Техникум по ветеринарна медицина и селско стопанство’’Св.Георги Победоносец ‘’,специалност ветеринарен техник с отличен успех.

И несъмнено и колкото клиширано да звучи ,когато човек има мечта, детска мечта –много силна, много специална ,той не престава да я мечтае,да я следва … И ето в един прекрасен майски ден ,на 2016 г.,успява да сбъдне своята детска мечта да стане лекар и да помага на животните.Тя е възпитаничка на Лесотехнически университет ,град София.

През 2017 г.завършва пълен курс на обучение за придобиване на професионална квалификация-Специалист по Микробиология и Диагностика на Бактериалните и Микотични инфекции.
Омъжена с едно дете и цял мини зоопарк с животински деца -три котки, две кучета, зайчета,чинчили, морско свинче и девет броя папагали от различни видове.


Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...