Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


5 416 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Rayna каза:

  Здравейте, имам морско свинче на 8 месеца. В ъглите по устните му се образуваха кафяви корички, горните резци са жълтеникави все едно е заседнала храна и много често се чупят, какво може да бъде и с какво се лекува?

 2. Йорданка Димитрова каза:

  Здравейте,

  Имам котарак на почти 8 г , който от около близо две години има опадане на козината в основата на опашката и не се повлиява от никакви препарати за мазане за кожни проблеми.Хапе я и се подува на места в същия участък. Давала съм и Преднивет след преглед при ветеринар,т.е лечение с антибиотик за алергия ,която не се знае от какво може да е. Не са му правени никакви изследвания, защото се стресира и става доста агресивен и съответно е много трудно да се направят или се правят под упойка. Мога да изпратя снимка на засегнатото място. Оголвания на козина и рани са се случвали и около врата често през годините,след чесане, но е пораствала козина,заздравяват ,без никакви препарати за мазане . Единствено опашката не се повлиява от нищо,веднага след третирането с мазила ,я облизва. Обезпаразитяване правя редовно . От какво може да е и с какво мога да го лекувам?

  • admin каза:

   Вероятно има хронична инфекция на аналната жлеза.Изстисквайте я редовно.

   • Йорданка Димитрова каза:

    Не уточних, че засегнатото място е от външната страна/от горната страна/ , на опашката,в основата, не от вътрешната.

 3. Моника каза:

  Здравейте. Котенцето ми е болно. До преди 2 седмици, си беше добре – ходеше си. И изведнъж започна да куца,и като я заведохме на ветеринар ни казаха, че има рак на млечната жлеза, който се разпространявал и не се наемат да и правят операция тъй като тя е на възраст 13-14 години, поради това че може да не издържи упойката.
  Сега вече не иска да ходи, тъй като я боли задната лапичка, даваме и обезболяващи.
  Моля Ви, според вас ще може ли да ходи пак моето коте, има ли някакъв шанс да се направи нещо за да се възстанови, поне да ходи.

 4. Миглена каза:

  Здравейте, кучето ми е на 13 години,до преди 44 месеца беше в абсолютно перфектна форма, ходеше, беше жизнена, в момента едвам стъпва на задните лапи и изпитва болка ,след снимка се видя ,че има ошипявания на гръбнака. До момента съм давала- превикокс, но не за продължително време по седмица само противовъзпалителмото в комбинация първо с панацеята зеленоуста мида, от тази добавка тя стана по- зле, отколкото да има положителен ефект, след това флексидин адванс 2 месеца, намерих някакви витамини супер хондро и от тях давах имаше за кратко подобрение,сега давам полски продукти свързах се с фирма производител на лекарства давам артродол, с артрофос форте ,но ефект почти няма. Добавям кум храната желатин, давам невробекс. Незнам какво да давам вече,тя си изпитва болка и се напишква. Моля, за вашият съвет и ако има някаква ефективна комбинация от добавки български или вносни няма значение,поне да помогна да не я боли. Благодаря ви предварително.

 5. Цветанова каза:

  Здравейте, искам да Ви помоля, (ако сте се сблъсквали до сега…) за малко повече информация за торбестите катерици. От 2 години имам две такива създния.Всичко което намерих за тях съм прочела, водих ги многократно в различни клиники, но тъй като не са много типични животни за България-нямах много успех. От няколко месеца наблюдавам странна реакця при едното животинче. Не е толкова жизнено и имам съмнене за слепота. При осветяване на очичките не се наблюдава свиване на зеницата и това ме кара да се притеснявам за зрението.Когато давам плод или друга по-ароматна храна виждам, че я усеща, но опеделено се върти докато я намери.Искам да Ви попитам възможно ли е това състояние да бъде лекувано? И дали според Вас това се дължи на много сладките храни с които те се хранят (плодове,мед,ядки)?Това при животните повлиява ли на зрението изобщо? Моля за съвет как да постъпя в тази ситуация и има ли нещо с което мога да подобря живота на животинката. Благодаря Ви много.

  • admin каза:

   Тези животни често страдат от липса на вит.А,възможно е да е от това.

 6. Албена каза:

  Здравейте! Котката ми има бълхи, които не се повлияват от почти никое лекарство, не умират напълно. Домашна котка е, живее в апартамент не излиза никъде освен на терасата. Изпробвали сме Fyprist, Frontline combo, briadline тъй като се оказа, че има и вътрешни паразити. Третирана е няколко пъти за последните няколко месеца като редувам различни пипети. Бълхите не умират и периодично виждам, когато се изхожда бели тении. Моля ви предложете нещо различно и ефикасно.

 7. Мими каза:

  Здравейте! Днес кучето ми беше кастрирано (момче пинчер). Когато отидох да си го взема, ветеринарят ми обясни как трябва да го обгрижвам и спомена че е нормално да кърви леко и да си ближе раната – нямало да има проблем. Вече минаха 9 часа от операцията и от време на време при изправяне падат капки кръв. Дали това е нормално?

 8. Мими каза:

  Здравейте.Имам 11 годишна котка.На коремчето има голяма колкото яйце мека,подвижна бучка.Не я боли,защото не проявява никакви симптоми при допир.Като цяло е игрива,храни се добре, спокойно изхождане.Въпроса ми е какво може да е това и дали е опасно? И като цяло кожата около самата бучка е много тънка и синя от части.Благодаря Ви предварително!

 9. Надя каза:

  Здравейте, зайчето ми има бяло петно и в двете очи(около роговицата), вижда се изпъкнало леко като гурули . Ходих при един ветеринар предписа ми капки, една седмица му ги слагах сутрин и вечер мина малко , но пак излязоха повече- капките са Тобракулин. Той ми каза да продължавам още няколко дни . След това отидох при 2 консултация при друг ветеринар той каза, че е твърде малко и от тези капки трудно щяло да се оправи. Каза ми да ги махна тези капки и ми предписа Аureomycin и Ophtosan някакви мехлеми, които ги слагам сутрин и вечер

  • admin каза:

   Вероятно има пастьорелоза,вид бактериална инфекция.Освен това което слагате вече,е необходимо и антибиотична терапия с байтрил ,поне за десет дни.

 10. Радостина Димитрова каза:

  Здравейте, имам проблем с котето. На 9 години е.От известно време започна да отпада козината по корема й.Обзе и предните лапи от вътрешната им страна. Стомахчето е розово, няма ранички, люспи. Козината прилича на късо подстригана. От 5 години всеки месец й даваме Ноновулин. От малък град сме. Няма ветеринарна клиника. Мога да ви изпратя снимки. Предварително благодаря!

  • admin каза:

   Заболяването се нарича микроспория.Лекува се с противогъбична ваксина ,,Поливак,, трикратно през десет дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...