Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


5 156 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Ваня каза:

  Здравейте , имам немска овчарка на 4 год. Преди пет дена я кастрираха. След втория ден се поду около разреза . Със спринцовка изтеглиха малко течност и кръв и ни дадоха някакъв крем да я мажем. Притеснението ми е,че продължава да е подуто около мястото на разреза и въпроса ми е това нормално ли е и трябва ли пак да се изтегля течността. Предварително благодаря за отговора.

 2. Пламена каза:

  Здравейте,имаме папагал корела на 1г и 6 месеца,взехме го когато беше на 4 месеца.Интересуваме какво е необходимо за пътуване на папагала зад граница(България-Германия)Паспорт,ваксини?Благодаря предварително

 3. Антонина каза:

  Здравейте!Имам френски булдог на 1 год. От както съм го взела има кожен проблем,вторичен дерматит,но първоначалната причина е неизвестна дори след многобройни кпнсултации с различно лекари и лечения.Къпя го през 2 3 дена с медицински противоалергичен шампоан,защото миришр от раните при чесане.Последно реших да сменя гранулите с готвена храна и мисля,че има подобрение,но не знам какво е добре да му готвя и по колко.Може ли да ми дадете съвет за подходяща храна,която да приготвям и неща,които да избягвам.

 4. Станислава каза:

  Здравейте.Кученцето ми, японски хин на 5 год.от известно време започна да скимти при гушкане, куцука със задните крачета и е омърлушен. Доктора му слага инжекции с антибиотик за възпалена анална жлеза. Проблема е че минава за около месец и после пак – плаче, боли го и пак антибиотик. Нормално ли е толкова често да се възпалява тази жлеза и какво да правим за да предотвратим тези мъки.Благодаря.

  • admin каза:

   Направете промивка на жлезата,след което я напълнете с антибиотична суспензия.Правете процедурата трикратно,през една седмица.

 5. Александър Кръстев каза:

  Здравейте имам куче крастоска между пинчер и чихуахуа.Сега е на 7 месеца и се разгони за първи път.Вулвата и е подута има кървене и нещо като съсиръци.Притесняваме че от днес започна да квичи когато уринира цялата трепери бе иска да яде гранули.Това нормално ли е ?

 6. Тихомир Димитров каза:

  Здравейте.Имам БОК чиста порода с родословие, около 45 кг на 1,8 г. Има проблем с очите.Постоянно сълзят, изтича течност и малко слуз, което подува околоочните клепачи и прави ранички.Проблем са капките.Не мога да му капвам.Изпитва ужас и страх и е невъзможно поставянето им.Лекувах кучето за микроспория.Сложиха му 3 инжекции и се излекува, но проблема с очите остана.Този проблем е от половин година.Давах му антибиотик от ветеринар -10 дни.Имаше подобрение, но не се излекува.Съветват ме за клиника в Плевен, но няма как да го кача в кола.Инат е.Моля за съвет.Кучето е в Червен бряг.

 7. Росица Ковачева каза:

  Здравейте, от един месец имаме вълнисто папагалче, купено от зоомагазин. Забелязвам, че човката му се лющи(грапава и белезникава е) и около нея има малки образования. Крачетата са чисти и розови. Храни се добре и няма други особености в поведението., освен, че през цялото време е “накокошинено”- но е доста страхлив- може все още да не свикнало. Купих витамини muta- vit, какво трябва да направим?
  Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Преглед на папагал при ветеринарен лекар

Налага се посещение при лекар с папагал …какво трябва да знаете: 1. Никога НЕ чистете дъното на кафеза,преносилка. 2. Не слагайте подложка (вестници,салфетки или кърпи) на дъното на кафеза. 3. Покрийте кафеза ,преносилка с памучна материя. 4. Оставете в хранилката храната , с която храните папагалчето(уточнете произхода на храната).Премахнете водата(ако е в купичка). 5. При […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

ПИОМЕТРА ПРИ КУЧКАТА

                                                     Пиометра при кучката  Пиометрата е най-често срещаните гинекологични заболявания при кучка.Засяга се животни на 8-10 години(но,според наши случаи на заболяването се срещат и при по млади кучки).По често се среща при нераждали .  Най-честите признаци на матка пълна с гной са: Треска Aнорексия Повръщане Диария Токсемия Кафеникави Изтечения от вулвата Понякога увеличение на корема […]

Прочети повече...