Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 124 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Алекс каза:

  Здравейте, намерихме малко коте на около 4 седмици, разбрахме че е твърде малко за обезпаразитяване, въпросът ми е, че има бълхи, какво да направим? Благодаря

 2. Ани каза:

  Здравейте! Котката ми се разболя вече 3 дни отказва да се храни и приема вода веднъж на ден лежи и става само, когато ходи до тоалетна. Отслабна доста, от окото започна да изтича гной, не е много но все пак. Нямам възможност да я заведа на вет. лекар, защото тук няма такъв. Моля ви за съвет.

 3. Ралица каза:

  Здравейте, преди няколко дни намерих котенце в двора, с гурелясали очички и много немощно. Дадох му със спринцовка краве мляко. Днес е доста по-жизнено. Отново го нахраних, но виждам че няма инстинкт да пие от купичка вода самостоятелно. Нормално ли е? Гурелите отстраних с памук и вода, после сложих капки за очи Артелак.
  Моля за съвет, какво да правя оттук нататък за очичките (едното оченце за поотвори, но друготоне). С какво да го обезпаразитя, храня, подсиля?благодаря предварително!

  • admin каза:

   Промивайте с преварена вода и риванол.Давайте за храна бебешко мляко физо 1.

 4. Христина каза:

  Здравейте! Имам малки котета на 23 дни. 4 на брой са. Две от тях все още не могат да прогледнат. Това нормално ли е? Другите вече виждат

  • admin каза:

   Не е нормално.Промивайте с риванол и мажете с очна мяаз гентамицин.

 5. Калина каза:

  Здравейте! Вчера намирих едно малко коте на улицата и реших да го прибера, защото едва ходеше. След това видях, че не може да вижда хубаво. Котето е малко на няколко седмици е и не може да се храни само. Има още нещо.. Разбрах, че котетата проглеждат на втората или третата седмица не знам дали то вече има 3 седмици, но изглежда всякаш има инфекция на очите си. Какво да правя в накъв случай?

 6. Румяна каза:

  Здравейте! Моля за съвет. Имам Джак ръсел на 4г., женска, която преди 5 дни роди три прекрасни кученца. За съжаление две от твх починаха като ветиринар ни обясни, че причината за това е че майката не ги е затоплила и температурата им е спаднала много. Въпреки, че тя ги ближеше и им даваше да сучат. Сега останахме с едно бебе. Проблема е такъв, че от два дни тя започна да не ходи много при бебето. Само отива проверява го, облизва го, но не ляга при него за да го кърми. Трябва някой да я сложи до него или ние да и дадем бебето за да го накърми. Тя все гледа да се гушне до мен и не иска да ляга до бебето. Защо започва да отслабва интереса и към него? Мога ли аз да направя нещо. Водихме ги на лекар и тя и бебето са добре, но аз не мога да ги оставя сами и за час. Все някой трябва да контролира нещата. Моля дайте ми съвет.

  • admin каза:

   Проблема е че е майка първескиня.Получава се понякога.Трябва да помагате на кученцето.Ако имате второ кучило,няма да е така повече.

 7. Вероника Николова каза:

  Благодаря за бързия отговор , но птицата ни снощи почина😢.

 8. ВЕРОНИКА НИКОЛОВА каза:

  Здравейте,от три месеца имаме Голям Александър.Когато го взехме под крилата бяха започнали да му падат перата.После забелязахме че има рани и почнахме да го мажем с „калиево-йодидна маз“,не помогна, продължиха да падат перата.Сега с раните се справихме с едно мазило за крави,но пера още няма под крилата и кожата се бели.На едното крило има черно петно като изсъхнала кожа.Не лети и като върви по земята като че ли залита/все едно се спъва/когато си е на клетката няма проблем всичко е наред храни се добре.Не ни дава да я пипаме,но това е от стрес от мазането и хващането и смяната на мястото/предполагам/.Много искам да помогнем на пиленцето да се оправи ,но незнам как,в нашия град няма ветеринар който да разбира от тези птици.

  • admin каза:

   Много често проскубването и самонараняването са израз на вътрешна инфекция.Необходимо е да се дава на птицата антибиотик,обезболяващо и пробиотик,освен външното мазане с лекарства.За целта трябва да се направи обстоен преглед и някои изследвания,за да се постави диагноза.Съветвам ви да го доведете при мен за тези неща,независимо от разстоянието до София.

 9. Митко Александров каза:

  Здравейте,

  Имам въпросче, имате ли проблеми с даване на хапчета да не ги приема (даже и поставени в храна), и третирането на рани.

  Вчера получи бактериална инфекция на главата и се наложи за да могат ветеринарите да го третират да го упоиме. От няколко месеца е много чувствителен на тази тема да бъде притискан или насилван да прави нещо което не иска. Показва белите зъби със заплашителен напън към ръцете.

  Сега проблема ми е следния, страх го е и не дава да му мажа мехлема и дезинфектанта върху раната. Имали ли сте такива проблеми и как сте процедирали. Не ми се иска да го насилвам и да го карам да страда още, достатъчно се измъчи вчера покрай ветеринарите.

  Благодаря ви предварително.

  • admin каза:

   Има доста антибиотици и противовъзпалителни за животни ,които са овкусени.Дават се като бонбонки за награда.Това е варианта.Ако не,стривате на прах и забърквате с каша от месо.

 10. Мира каза:

  Здравейте!От 3 дена 3месечния ми джак ръсел има напъни и ака кръв(капки кръв)По някога е кремообразно,но веднага след изхождаме се напъва и има кръв.Вчера и правиха снимка и изследвания.Изследването отрицателно.Слагаха системи,инжекций..Днес отново бяхме,незнам какво и правиха(беше в другата зала).Започнахме захранване по есна лъжичка,но веднага след това отново кръв.Лекарите не ми казаха какво става.Лошото е че бяхме на почивка и днес се върнахме и утре ще ходим при друг лекар.

  • admin каза:

   Проверете за паразитоза някаква,гиардиа,кокцидия,глисти.Евентуално направете фекална натривка и гледайте за клостридии.Обезпаразитете и давайте метронидазол за 10 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...