Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 559 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Нонка каза:

  Здравейте ,искам да попитам за проблем след кастрация,кучето е дръпнало един от конците и предполагам от това се е разранило мястото,зачервено е и леко подуто, опитваме се да не му даваме да ближе раната,но почти безуспешно. Как да действаме в този случай? Благодаря предварително.

 2. Биляна Димитрова каза:

  Препоръчва ли се кастрация на куче на 10години женско след като разгонването й трае повече от месец. Благодаря

 3. Биляна Кръкманова каза:

  Здравейте, преди около 5 дни един от задните пръсти на кучето беше подут, понеже мия лапите и миришело на гъбички решиха, че от там идва проблемът, в следствие инфекция и екзема. Пихме два дни Синулокс, биха й антибиотик, но тя се разрани и се наложиха промивки и мазане с йодасепт и антифлегмин. Раната мина и сега просто е подуто с розов цвят. Опасявам се да не е абсцес. Поисках второ мнение, но казаха, че е инфекция и предписаха дехидрокортизон, доксициклин, но ми се сториха силни и не предприемам нищо за сега. Моля и за Вашето мнение по въпроса.

 4. Павлина каза:

  Здравейте! Преди няколко дни намерих и прибрах изхвърлено чисто бяло коте с различни очи- синьо и зелено. Решена да си го гледам и убедена, че е порода, започнах да се ровя в интернет и да открия по отличителните белези каква порода е. Излезе ми съвпадения по всичко с Као мани. Възможно ли е да е тази породата? Заведох го в клиника за обезпаразитяване, но там ми се изсмя млад доктор за предположението ми. Той не беше чувал дори за тази порода. Според мен не беше компетентен, защото го помолих да определи възраст, той каза 45 дни, аз цял живот гледам котки и твърдя, както и другите котка и, които го видяха, че котето е поне на три месеца. Исках да ви изпратя и снимки, но не зная как. Благодаря предварително за вниманието.

  • admin каза:

   Вероятно е генетична комбинация просто.Породистите животни не се разхождат по улиците.

 5. Далия каза:

  Привет! Кучето ми е питбул на 3 години и има счупено краче (лакътна и лъчева кост). Носи щина. Въпросът ми е кооко време трябва да стои с нея?

 6. Todor каза:

  Здравейте! Кучето ми е 16 г. и има начална форма на бъбречна недостатъчност, давам и irc-vet по предписание на ветеринарен лекар, но искам да попитам, дали мога да и давам масло от бял трън, и по колко капки е добре да се дава, и не на последно място за какъв период от време? Четох за маслото и пише, че помага за много неща, но никой не може да ми отговори, дали за кучето е добре да се дава?! Благодаря!

  • admin каза:

   Не познавам такова лечебно средство.ползвам ,,Ренал,, при бъбречна недостатъчност.

 7. Диди каза:

  Здравейте, котката се чеши и ближе постоянно, кожата се зачервява и оредява. Появяват се и черни петънца там където е окапала. Започна от врата като червено петно, после обхвана главата, опашката и лапите. Котето няма оголени петна по козината, по – скоро е изтъняла и то само на местата на които се чеши. Обръщам се към вас за съвет, тъйкато се борим с този дискомфорт от 4 месеца. Ходихме на ветеринар като преминахме през всякакви диагнози от ушни акари до алергичен дерматит. До сега е провеждано лечение с антибиотици , преднизолон и адвокат( за обезпаразитяване). Последно проведохме курс на лечение 12 дни с препарата на АПИ САН “ стоп ийчинг” . Повлия се много добре, но при спирането сърбежа и неспокойството се появиха отново. Бихте ли ми помогнали със съвет какво мога да направя от тук нататък? Благодаря ви предварително

  • admin каза:

   Направете три пъти през десет дни ваксини срещу микроспория.

 8. Нели каза:

  Здравейте! Ваш колега Ви препоръча, каза, че лекувате птици, затова Ви моля за съвет! Вълнистият ми папагал диша тежко от 2-3 седмици С отпуснати крила е. Няма сила да лети. Може би е отслабнал, но засега се храни. Отскубнал е перушината около клоаката си, сигурно се опитва да се почисти, защото изпражненията му са по-твърди и не могат да паднат веднага. При дишането му често се чуват шумове, отваря си човката в опит да поеме достатъчно въздух. От една седмица сме сложили Oxytetracycline в поилката му, но продължава да диша тежко. Днес сложихме Enrofloxacin – не знам дали ще има ефект. Колко време да му даваме даден антибиотик и кой точно би бил подходящ? Не му е правена антибиотикограма. В случай че проблемът не се дължи на патогенни бактерии, а на гъбички (аспергилус) – какво да правя?

  • Нели каза:

   Забравих да спомена, че предишните години човката на същото папагалче беше с нормален размер, но от 2-3 месеца човката му започна да расте прекалено бързо и стана много дълга и закривена навътре. 2 пъти я подрязвахме, за да не му пречи да се храни, но пак порасна. Какво се е променило във физиологията му и има ли връзка с това, че след това разви респираторни проблеми, а другият ми папагал е добре – не показва признаци на заразяване с нещо, а живеят заедно и хранилките им са общи, сигурно имунната система на единия е по-силна? Какви лекарства (антибиотици или антигъбични препарати) и какви витамини да им давам, за да се подобри състоянието на синьото ми папагалче?

   • Здравейте,твърде е възможно някакъв тумор да расте в коремчето на птицата и да притиска белите дробове и черния дроб.Прегледа във вашият случай е задължителен.

 9. Светлана каза:

  Здравейте и извинявайте ако не му е мястото на въпроса, но да питам – ваксина за бяс, поставена 02.2019 е достатъчно надеждна нали, касае мен, кучето на съсед ме стисна по ръката, имаше малко кръв, реално успях да почистя след час, иначе само с мокра кърпа.ТАП имам правен по друг повод преди месец-два. Да добавя, че не изглеждаше агресивно, а по-скоро игриво,но беше неочаквано,това преди 4 дена.Ваксината е Eurikan Dappi Merial

 10. даянна каза:

  Здравейте
  имам френско булдоче чието ляво оче се зачерви.появи се нещо като торбичка във вътрешната част на оченцето.забелязах,че го търка в легло,диван,чеше го с лапа и каквото може.сълзи доста и има обилно гурелчета

  • admin каза:

   Вероятно има чуждо тяло в окото или паразит(телазия).Непременно го заведете на лекар.Може да направи язва на роговицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...