Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 124 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Бети каза:

  Здравейте, имам котка на 3 години и половина, кастрирана е. От известно време котката спря да използва тоалетната си, за да ходи по-голяма нужда, използва я само заради малката си нужда. (Няма избрано място всеки път прави белята на различно място, не знам как да я отвикна). Използва си същата тоалетна, същата постелка на същото място както и преди. Обикновено след като се изходи по-голяма нужда започва да тича из стаите. Моля за съвет дали може да е здравословен проблем? Ако не моля за съвет как да постъпя.

 2. Даниела Георгиева каза:

  Здравейте. Имам котарак на 11-годишна възраст, домашен е, но не е кастриран и ваксиниран. От близо година имаме и още 2 котета, от които преди няколко месеца големия котарак прихвана бълхи. Бяхме закупили два спрея против бълхи, които не му повлияха, а положението се влоши до толкова, че бълхите започнаха да снасят яйца в него, а той се чешете много и му опада козината в задната част на тялото му. След малко повече от месец борба с бълхите му взехме пипет против бълхи на Vectra, с който успешно се отървахме от паразитите. От тогава минаха 4 месеца, но за съжаление козината на котарака си стои все така проскубана в задната част от тялото му и той отслабна, но в поведението му няма промяна, жизнен е и дори играе с малките котета, има и апетит дори хапва доста лакомо на моменти. Дали бихте могли да ни кажете на какво може да се дължи това. За съжаление няма как да заведем котарака на лекар, понеже от малък е див и е невъзможно дори да го сложим в клетка. До този момент никога не е боледувал от нищо и не се е налагало да го водим на лекар.Благодаря предварително.

  • admin каза:

   Задължително направете пълна кръвна картина.Може да има кръвни паразити и анемия.

 3. Борислава Григорова каза:

  Здравейте! Преди няколко дни върху кучето ми падна огледало. За щастие не го поряза никъде, но от уплах си направи рана на пишлето. Водих го на лекар да му сложат един шеф, но не успяха да се преборят за да му сложат местна упойка и да го зашият. Препоръчаха ми да го пазя да не получава ерекция, защото тогава започва да му тече кръв и раната ще заздравее по-трудно. Има ли какво да направя за да спра сутрешната му ерекция, защото започва да кърви? Вече е значително по-малко, но всеки път щом еректира и след това следва кървене.

 4. Меги каза:

  Здравейте! Преди около 6 месеца моята 12 годишна сиамска котка преживя много тежка операция, след като се появи тумор на млечните жлези. Отстраниха се двата лоба + лимфни възли. Всичко мина добре и тя започна да се възстановява . Оказа се обаче, след направена хистология, че тумора е злокачествен. Операцията се затвори, освен една малка част, през която понякога изтичаше малко лимфа. Казаха, че е нормално и че ще се затвори само. Мина известно време, като веднъж имаше проблем, нямаше сили да се предвижи, но се опряви. Сега обаче изведнъж изтече много лимфа и тя легна и не успя да стане. Отказа да се храни и я приеха за изследвания лечение. Няма метастази, но имунната система много е отслабнала. Моля, кажете ми каква в прогнозата според вас? Много се притесняваме, а втори ден вече няма подобрение 🙁

  • admin каза:

   Евтанизия.Има разсейки някъде.

   • Меги каза:

    Здравейте отново. Но рентгена не показа да има, черния дроб също е добре. Дали няма шанс да я спасим 😢

 5. Биляна Димитрова каза:

  Здравейте. 1месец след кастрация на женско куче на 10г нормално ли е да има вагинално кървене с по-тъмно червени съсиреци и кръв?благодаря предварително

 6. Йорданка Грозданова каза:

  Здравейте имаме Жако на 1 година.Започна сама да се скуби.Ходихме на ветеринар,обезпаразитиха я вътрешно и външно и казаха,че е здрава.Тя продължава,има ли нещо,което можем да направим?

  • admin каза:

   Не става въпрос за паразити.Птицата е болна за това се скубе.Доведете я за преглед и изследвания и поставяне на адекватна диагноза.

 7. Никол каза:

  Здравейте. Забелязах подуване в тестисите на кучето ми. Как да се справя с този проблем и трябва ли да се притеснявам? Благодаря предварително!

  • admin каза:

   Здравейте,може би има тумор,херниа или бруцелоза.Необходим е преглед и изследвания.

 8. Дарина Димитрова каза:

  Здравейте докторе! Моля за помощ! От Сливен съм и не мога да доведа пиленцето на преглед. Имам вълнист двегодишен папагал,който живее сам в клетката.Не излиза извън нея.
  Нямам други птици.От две седмици и повече птичето почти не пее, или чурулика съвсем тихичко,стои настръхнало на кацалката, или с клюнче под крилцето. От няколко месеца го храня с beaphar Xtra Vital premium food и през ден във водичката слагам NEKTON-S. Храни се редовно, пие водичка. Изхожда се много често, част от изпражненията са бяло-зелени, почти течни а други представляват кафява каша
  . Предварително благодаря!

  • admin каза:

   Вероятно има някаква инфекция.Изпратете ми част от изпражненията за изследване.

   • Дарина Димитрова каза:

    Ще изпратя още утре, и дано правилно за съм Ви разбрала – чрез куриер, но моля да ми кажете на какъв адрес! Още веднъж благодаря!

 9. Мирослава Попова каза:

  Здравейте, имам два вълнисти папагала, забелязах че кожата на крачета та на единия е удебелена и пада нещо подобно на пърхут. Какво бих могла да направя за него?

 10. Минка Радева каза:

  Здравейте.Имам Сенегалец на 5г.От месец му падна леко пуха около клюна трябва ли да се притеснявам.Благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...