Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


5 811 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Зоя Господинова каза:

  Здравейте, искам да попитам сложих на моя папагал капки за паразити, но се стекоха отзад по гръбчето. Дали е проблем ако трябва да го изкъпя. 😖Притеснявам се да не му стане нещо.

 2. Моника Меламед каза:

  Здравейте, морското ми свинче пишка и оцветява хартията, която сме сложили отдолу в оранжев цвят, държи се нормално, мн ее палава, не пищи като пишка, 🥕 мн не обичя, даваме и във водата витамин ц специален от вас купен. Цвета нормален ли е?

 3. Мила Йорданова каза:

  Здравейте,
  на село в двора имаме две котета. Хранят се през ден, два, но са пухкави. Вчера забелязах че опашката на едното и с оредяла козина. В началото над опашката, над дупето – около 2-3 см е оредяло. Котето се храни, играе. Преди месец им е давано хапче за външни и вътрешни паразити в доза съобразена с теглото. Детенце много играе с котетата. От какво е болно котенцето? Какво да давам?

  • admin каза:

   Вероятно има външни паразити

   • Мила Йорданова каза:

    Какво да давам? Изглежда хапчетата не са свършили работа. Да се притеснявам ли за детенце – да не играе с тях?

    • admin каза:

     Тези хапчета работят десетина дни.След това ново опаразитяване е вероятно.

 4. Силвия каза:

  Здравейте, искам да попитам как да се справим с разстроено коремче при английски булдог на почти 3 месеца? Акото ни е меко и Доктора каза да даваме полусварен ориз, изписа ни и пробиотик, но вече седмица няма кой знае какви резултати. Да започна от време на време да е леко по-твърдо, но не се е оправил напълно. Иначе е здрава, жизнена весела играе храни се с голям апетит. Има всички имунизации и обезпаразитявания за възрастта си. Храним се с хилс, преди това беше на роял канин, но започна да повръща и я Сменихме. (мекото ако беше и при роял канин)
  Много благодаря предварително за отделеното време и помоща.

 5. Йордан каза:

  Здравейте, кучето ми има симптоми на болно куче не яде не пие вода това се случи след като му беше дадена сварена риба (цаца)проблема е че при кръвни изледвания и мерене на температура няма никакви отклонения.

  • admin каза:

   Може би гастрит.Направете тестове и за вирусни инфекции.

   • Йордан каза:

    Ами вмомента е почнал да се храни и видемо е добре просто с риск да прозвочи грубо докторани не става за нищо лошото че по надеждните докториса на около 200 км смятам да прибегна към друг ако в следващ дни е видимо зле но въпроса е може ли да е било нещо моментно и ако видимо има подобрение да пренебрегнали това негово държание за ден?

 6. Ирина Костадинова каза:

  Здравейте! От днес нашето малко градинско коте е с провиснала долна челюст и оплезено езиче. Непреъснато езикът му се движи навътре-навън. Козинката под челюстта е мокра и спластена, вероятно от слюнка.Опитва се да се храни и успява, номного трудно. Недоумявам как може да си счупи челюстта, ако проблемът е този. Кои лекари и къде могат да му помогнат. Котето не е особено питомно и не се гали, избягва ни.

  • admin каза:

   Има вирусна инфекция и е развило стоматит.Необходимо е лечение от лекар.

 7. Габриела каза:

  Здравейте,
  Ветеринаря казва, че котето ми е с чума и е измръзнало..в кома е само диша не реагира, коремчето е издуто, и уринира с гърчене, вече 3ти ден обаче не се отказва и се бори, …искаше помощ цял месец плачеше да влезе вкъщи, но той вече беше улична котка и не го пускахме, само го хранехме, но от четвъртък до сега не е ял нищо, нито пие, от месец не спира да повръща, не мога да си простя, че може би всичко е заради студа навън и ние сме му го причинили, ако е чума защо е студен, а няма температура…защо са минали толкова дни а още е жив и се бори, може ли да се оправи ..

  • admin каза:

   Приберете го на топло и започнете антибиотично лечение и хранене и оводняване.

   • Габриела каза:

    Вчера в 13 часа почина…но не можем да си простим ние ли му го направихме заради стреса и студа, или наистина беше бъбречна недостатъчност или чума, според вас какво е било..то не искаше да яде нито да пие последните 6 дни.. повръщаше около 3 4 седмици..

 8. Катя каза:

  Здравейте, имаме мъжки котарак на 5 години, некастриран, ходи навън когато си иска и се върна оня ден с цепнат горен клепач, около 2 ММ. Окото леко сълзи, но изглежда здраво. Промихме го с чай от тетра. Какво още може да направим. Наложително ли е да го заведем на ветеринар? Котето е много енергично и напъва да ходи навън.

 9. Лилия каза:

  Здравейте д-р Младенов! Имам мъжки папагал еклектус.Сам е в клетка. Проблема е с оперението. Непрекъснато се чеши с клюна и си скуби перата под гушата. Перата падат и под гушата е доста оголен. Има и нещо като пърхут.Незнам какво да правя. Пръскам го със соли. Предварително Ви благодаря!

 10. Бо каза:

  Здравейте, вчера забелязах че горните венци на котката ми са леко зачервени. Взех и гел за зъби който слагам вече 2 дни. Трябва ли да я заведа на лекар и след колко време да очакваме подобрение?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...