Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


5 811 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Камелия каза:

  Здравейте
  Имам морско свинче , с гладък косъм , забременя за 2 път от мъжки -рошав и видимо едър. Първите ги роди мъртви, сега е бременна със вторите, но не ражда. Повече от 70 дена е бременна вече, а забелязахме течение и лош мирис ,нещо като гной. Какво може да се направи?

 2. Виолина каза:

  Котката ми има външно нараняване на лапата и лек оток .С какво мога да третирам

 3. Милена каза:

  Здравейте, след игра и гонка с друго куче, моето изведнъж изквича и започна да куца(все едно му се подкоси крака, падна и веднага стана). Няма подуто и болка, нито в лапата, нито по дължината на крака, движа и го свободно, опипвам и няма съпротивление и индикация за болка, но продължава да куца вече 5 дни. Може ли да е нещо опасно, за което трябва да се реагира навременно или с почика и време ще отмине. Кучето е на 4 г. И е около 7 кг. Благодаря и спокойна вечер.

 4. Мартина Красимирова каза:

  Здравейте , имам куче лабрадор на 9г. преди 2 дни на кучето му бе поставена диагноза “анемия”причинена от ухапване от кърлеж . Поради ситуацията с коронавируса лабораториите не работят и не успяха а да й направят пълна кръвна картина. Въпроса ми е дали може кучето ми да има язва, а не да е причинена анемията от ухапване от кърлеж ? Венците й са бели, има апетит, но не толкова голям колкото преди, унила е , няма сили , изпражненията й са черни. Притеснявам се да не би да е поставена грешна диагноза . Какви други изследвания могат да се направят за да сме сигурно в диагнозата? Благодаря ви!

  • admin каза:

   Направете четворен тест за кръвни паразити и оцветена натривка от кръв.Диагнозата ще се изясни.Няма причина,да не може да направите ПКК.

 5. Милена Пейчева каза:

  Здавейте,имам хамстерче на 1.5г имаше бяло течение заведох я на ваш колега изписа ми антибиотик,подобри се.Но сега пак се усложни и даже започна да има кръвоизлив, дадах и витамин С .Може ли нещо повече да се направи или е усложнено вече прекалено много?
  Благодаря ви!!!

  • admin каза:

   Давайте антибиотик за повече време.

   • Милена Пейчева каза:

    Здравейте,от днес забелязвам, че че спря кръвптечението, но се появиха някави пъпки или топченца червени по главата и връта на хамстера, дали е заразно ?

    • Милена Пейчева каза:

     Не, одраскала се е ,съжалявам за предния коментар ,но не мога да го изтрия.
     Хубав ден!

 6. Кристина каза:

  Здравейте, от скоро имам френски булдог (момиче). Явно е получила някаква алергия, има пъпки по цялото тяло, като са червени отстрани и в средата гнойни. Понеже отказаха в петък да я прегледат в клиника в София, сега вече няма работещ ветеринар, с какво мога да я мажа, без да причиня друга алергия. Храня я 3 пъти на ден по 49гр. Роял Канин mini puppy, няколко пъти отказва да яде вече и се притеснявам за здравето и. Моля ви дайте ми съвет?

 7. Димитра Димитрова каза:

  Здравейте . През декември намерих котенце около месец и половина -два ,което беше със счупен таз . Лекувахме го с кортизон и сега е здраво и хиперактивно . Непрекъснато се движи ,бяга и скача с другите ми котки . Но се притеснявам ,че няма апетит . Според моите сметки е вече на 4 месеца а тежи 2400 грама . ТОВА НОРМАЛНО ТЕЛГО ЛИ Е ЗА НЕГОВАТА ВЪЗРАСТ ? Благодаря .

 8. PitbulLover каза:

  Здравейте, преди два дена си взех куче на месец и няколко дни, днес ходих да му бият първата ваксина, по пътя кученцето повърна в колата и в повръщаното имаше един бял глист, казах на ветеринаря, а той ми отвърна, че това е нормално за малко кученце. Сложихме ваксината, а след това и го обезпаразитихме, но като се качихме в колата и след 5 минути кучето повърна отново. Мисълта ми е трябва ли да се прави процедурата още веднъж ? И преди това кучето е обезпаразитявано.

 9. Ivo каза:

  Здравейте,
  Имам женска котка, на 1 година. От няколко дни като си ляга в мен, заспивайки тялото и леко трепери, все едно мърка. Но не мърка. Не е типичното треперене, когато си мърдат лапите, сънувайки. Котката е в кондиция иначе, храни се, играе не е вяла. На какво може да е симптом това поведение? Това е третата котка, за която се грижа и до момента не ми се е случвало.
  Благодаря предварително!

 10. Неделина каза:

  Здравейте,
  Снощи видяхме на улицата коте,което влачеше задните си крака,решихме да му помогнем,но то съскаше.Хванахме го с парцал и тръгнахме към ветеринар,по пътя то ухапа мъжа ми.Промиха мястото където котката го ухапа и му сложиха инжекция за тетанус.Има ли някаква опасност от друга болест,която котката може да е предала?Котката си влачеше краката и съскаше като се опитаме да я доближим,нямаше някаква парализа по лицевата част.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...