Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


5 811 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Марияна Хаджилийска каза:

  Здравейте,
  Докторът , така и не ми обясни повече за състоянието й , общо взето каза се отказа бързо. Освен КПП , който и направи той , при другите изследвания при друг лекар ( който няма своя лаборатория и за това не можа да направи КПП тогава) от тестовете които можеше да направи в клиниката излезна, че има бактериална инфекция. Моля, да ми кажете за да изясним точно състоянието на кучето, какви изследвания трябва да направим , за знаем точната диагноза, дали е хронична, бъбречна. В понеделник ще я вода в трета клиника за пълни изследвания, надявам се докторите там да бъдат по-отзивчиви .

 2. Цветелина Иванова каза:

  Здравейте, докторе! Имам проблем с женския ми папагал корела. От скоро ми прави впечатление, че доста често на моменти диша шумно. В поведението ѝ няма промяна.

  • admin каза:

   Определено не е нормално.Вероятно има заболяване на белия дроб или въздушните сакове.

  • Цветелина каза:

   Можем ли да проведем някакво лечение съвместно с Вас? От Шумен сме и, ако може да се проведе, ще е дистанционно.

   • admin каза:

    Не е проблем.

    • Цветелина каза:

     Страхотно! Кога Ви е удобно да се свържа с Вас и какво Ви трябва за диагноза (снимка, видео, описание)?

     • admin каза:

      Когато искате.Всичко което можете да предоставите.

 3. Борислава каза:

  Здравейте! Имам померан на 10 месеца, като вторият тестис го няма, а първият падна около 6ят месец. Кучето е взето на 4+ месеца . Чудя се ще слезе ли или няма надежда. Кучето е с родословие.

 4. Вяра каза:

  Здравейте, имам няколко плъхчета и днес забелязах че едно от тях много кърви от задните части и не се движи много, дали е нещо нормално за женските гризачи или трябва да се заведе на преглед? Благодаря предварително.

 5. Марияна Хаджилийска каза:

  Здравейте, имам куче на 8 години с диагноза силна анемия и хронична бъбречна недостатъчност.Креатин- 834,Урея:53,200,еритроцити: 1,750 и хемоглобин:47,000. При тези показатели доктора я отписа. Заведох я при друг лекар който предписа лечение:слагаме й през 2 дни Б12, орнипурал 6 мл. 2 пъти седмично,еритропетин 2 пъти седмично,ипакетин всеки ден и нексиум по 2 пъти на ден.Поръчала съм й и рубенал 300, който е предписан по 2 пъти дневно. Кучето спря да повръща и изпражненията му станаха от черни , потчти нормални вече.Въпроса ми е според вас има ли шанс кученцето ми при тези показатали и това лечение? И дали е добре за кучето да й давам ренохелп 2 пъти дневно, което е човешка добавка при проблеми с бъбреци.Също така ми е препоръчано да я храня с храна Ренал, която обратно на казаното от лекаря тя е харесва и яде.И каква друга домашна храна мога да й давам за да разнообразявам гранулите, предвид това че има и анемия бяло чисто месо и заешко мога ли давам по- малко?Благодаря ви, бъдете здрави!

  • admin каза:

   Предписаното лечение е правилно и адекватно.Въпросът е ,дали е остра или хронична бъбречната недостатъчност.Ако е хронична прогнозата е лоша,каквото и да давате.Изключихте ли кръвни паразити като възможни причинители на състоянието?Месо давайте.

 6. Иван каза:

  Здравейте, след като ветеринар премахна кърлеж от кученцето ни, след 15-20 минути мястото се поду, но вече бяхме вкъщи… Мястото е на главичката малко по-нависоко от очите, дезинфекцирахме го с кислородна вода, обаче това нормално ли е да се случва и дали да не потърсим отново специалист? Благодаря Ви предварително за отговора, бъдете здрави!

 7. Вилина каза:

  Здравейте,можете ли да ми дадете съвет как да научим котето на хигиенни навици.Казаха ни да сложим камъчета в леген.Първият път прорабоди,след това не искаше.Сложихме малко белина на камъчетата и избяга.Слагахме го на легена и пак не иска.Котето изглеждаше,че му се ходи до тоалетно беше непокойно.На сифона на банята пак пробвахме с белина и пак избяга.Става въпрос за мъжко коте на5 месеца.Благодаря предварително за съветите.

 8. Мария Георгиева каза:

  Здравейте! Котаракът ми от 2 3 дни не иска да яде , по принцип има доста апетит не мога да разбера какво й става. Иначе ходи до тоалетна, едната сутрин беше повръщало даже. На 2 години е и искам съвет какво да му дам лекарство ли или нещо друго ако трябва да направя?

 9. Пенка каза:

  Здравейте имам пауни един от тях не иска да яде, извива гушата, киха. Ходих до ветеринарна аптека и ми казаха да му давам невробекс. Преди това му давах тетрациклин и топла вода.Преди поне се изправяше и ходеше сега не може сложила съм го на топло и съм го увила. Не мога да го закарам никъде заради извънредното положение. Моля дайте ми съвет какво да правя или какво да му давам

 10. Емилия Георгиева каза:

  Здравейте имам два вълниста папагала,мъжкото
  се казва Сами,а женската Роберта.Имам ги някъде около месец и няколко седмици.И видях на женската,че тя има нещо като розово петно над восковицата,видях че и други имаха в зоомагазина.Това значи,ли че е болно.Някои хора в феизбука ми казаха,че нищо му няма,а друг ме посъветва да му взема вътрешни капки за обезпаразитяване.Даже под крилата също имат розово петно.Иначе се хранят,пият вода и много си чуруликат както винаги.Благодаря предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...