Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 566 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Мила каза:

  Здравейте, котката ми – ангорка, кастрирана на 11 години, от два месеца започна да прави чести опити за изхождане, за около два дни се скрива и спира да яде, след което се възстановява за около десет дни, през които се храни и изхожда нормално. Това положение се повтори досега 4 пъти. Заведохме я на лекар, който твърди, че няма задържане на урина и изпражнения, но на ехограф откри образувание голямо 4 см. на дебелото черво. Моля Ви за съвет как да процедираме оттук нататък, има ли възможности за лечение и каква би могла да е прогнозата в случая, защото ветеринарят ни посъветва да не правим нищо, защото няма смисъл от лечение и дали е добре да се потърси второ мнение от специалист?

  • admin каза:

   Направете пълни кръвни изследвания,с биохимия.Дали ще трябва лечение,зависи от резултатите.

 2. Жоро каза:

  Здравейте, хамстера ми от 5 дни започна да диша дълбоко, учестено, дори докато спи, вижда се как тялото му сякаш излъчва пулс. Има леко оредняване на козината на главата спи повече време, поотслабнал е , но иначе храна не отказва и вода си пие. Какво може да му има?

  • admin каза:

   Краста или пневмония,а може би и двете.

   • Жоро каза:

    Започна да се оправя, появиха се и други симптоми залитане на една страна, 1 ден не искаше да се храни да пие вода, но сега набира сили всеки ден от 1 седмица насам тази нощ не я проспа щрапаше напред назад в клетката.

 3. Теодора каза:

  Здравейте имаме кученце ловно което е на 3 месеца и сега трябва да се направи ваксина,но му дадахме хапче за вътрешно обезпаразитяване и се оказа че има глисти можели да се бие ваксината или като се изчисти тогава.Благодаря

 4. Александра Ждракова каза:

  Здравейте, имам коте на 13 години, миналата година се оплакваше от болки при задните лапи, трудно скачаше и се качваше на леглото. Водихме я на ветеринар, казаха, че вероятно се дължи на шипове. Дадоха й лекарства, който се оказаха много силни, защото котката беше видимо замаяна и дезориентирана. Сега отново се появиха тези симптоми, дори и на предните лапи. Не се качва сама, чака да я вдигна. Доколкото виждам има внезапна остра болка. Миналата година работех в един зоомагазин и й давах високопротеинови храни. Сега пак й купих такава храна. Възможно ли е симптомите да се обострят от високопротеинова храна и какво ще препоръчате? Благодаря ви! Бъдете живи и здрави!

  • admin каза:

   Направете няколко инжекции с дексаметазон и сменете храната.

  • Акександра Ждракова каза:

   Здравейте, благодаря ви! Желая ви много здраве и все така да помагате на хората и техните любимци! Благодаря ви от сърце!

 5. Ирена Андреева каза:

  Здравейте, имаме куче на 5 години, порода лабрадор ретривър. Преди 3 седмици открихме 2 кърлежа, които не бяха впити в кожата и ги махнахме, сложихме ампула против кърлежи. Периодично последните 3 години през летните месеци се появяват кожни рани по места най-често около главата (врата, под бузите тила). Раните от начало са сълзящи със секрет, който се събира в основата на косъма и после става твърдо снопче с черни топчета и пада. При посещение при ветеринарни е третиран с антибиотици (инжекции), йода септ и гел за мазане (не казват името на гела, син на цвят е). При последното посещение при ветеринар (преди 8 дена) докторът изиска аналите жлези на кучето и му би в продължение на 3 дни инжекции с гентамицин и витамини с диагнозата, че са възпалени. За раните, които тогава бяха на тила и опашката, каза само с йодасепт да мажем и да купим спрей Цикатридина от аптеката. В момента тези рани са на стадий може би подобряване (не ги чеше, с опадала козина са и има много снопчета с твърди образувания). Излезе му нова рана в областта на врата от ляво, която въпреки мазането с гореописаните средства се разраства и го сърби (чеше се много, тръска глава). Върху раната вече няма козина и в средата ѝ кожата е станал твърда и Черна. Моля Ви, посъветвайте ме как да процедирам, какви лекарства да използвам?

  • admin каза:

   Прави някаква алергия.Давайте преднивет по схема и антибиотик марфлоксин за 10 дни.

 6. Стилян каза:

  Здравейте искам да попитам понеже ще имам ново коте днес как да го запозная с другите 2?
  Едното е на 2,а другото на 9

 7. Христослава каза:

  Здравейте! Имам кученце на 10 месеца,което роди 5 кученца 😟Но нещо се усложни, започна да получава припадъци, много е слаба😔. Дадохме и калций 2 пъти, но припадъците продължават. Не знам породата каква и е точно, защото майка ѝ е пуделче, а бащата е улично. Какво може да направим, как да постъпи.

  • admin каза:

   Засилете храната.Давайте много месо.Давайте всеки ден Калци делис в необходимата доза.

 8. Теодора Георгиева каза:

  Здравейте, котето ми има раничка на ушите, с какво мога да го лекувам? Имам снимки, бихте ли могли по тях да ме посъветвате?

 9. Гергана каза:

  Здравейте. Кучето ми (мини чихуахуа на 8 години) беше диагностицирано със сърдечна недостатъчност. Беше му предписан кардалис, но тъй като не се забеляза промяна със съответното лечение, предположиха, че може да се е образувала инфекция от зъбен камък (зъбите на кучето са в лошо състояние) и му беше изписан стомоджил 2. От два дни пие хапчетата, но освен, че няма промяна, сега дишането на животното се учести и му излязоха две образувания (като топчета) от двете страни на корема. Та въпросът ми е, по Ваше мнение да се върнем ли на кардалис, или да продължим с това лекарство.. ще му причиним ли някакъв шок, ако ги смесим?

  • admin каза:

   Най-добре си уточнете диагнозата.Не може да лекувате ту едно,ту друго.

 10. Ралица Митова каза:

  Здравейте, кучето ми не иска да яде, не изглежда добре. Той е много игрив и това не е нормално за него. Наскоро отровиха котката ни и се притеснявам да не е същото. Какво мога да му дам. Нямаме лекар на близо

  • admin каза:

   Прекалено общи неща описвате,нищо конкретно.Премерете поне температурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...