Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 422 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Биляна каза:

  Здравейте,

  Намерихме изоставено, малко кученце на пътя и го прибрахме.
  Първоначало изглеждаше добре (единствено беше доста уплашено).

  Дадохме му течна храна и вода, но сега забелязваме,че започна доста да трепери и от както е тук вече ден не е пишкало или акало.

  Според нас е на 3-4 седмици. Коремчето му е леко подуто и скимти, когато го гушна или държа се успокоява и заспива (но това предполагам е нормално, след като е малко и уплашено).

  В момента нямаме възможност да го заведем на ветеринар, зашото сме далече от града.

  Ще съм благодарна да получа съвет какво да правим в слу1ая и дали има някакви белези, по които да разберем повече за състоянието му .

  Благодаря предврително !

 2. Наталия каза:

  Здравейте, имам женско куче на две години, кастрирана е след първото разгонване, нормално ли е да й се подуват гърдите твърди са.възможно ли е това да е някакъв здравословен проблем?
  И още един въпрос, изчезват ли всички признаци на разгонването след кастрация. Ако остават такива, какви могат да са те?

  • admin каза:

   След кастрация гърдите често се подуват,даже се образува мляко.Не е задължително да изчезнат всички признаци на разгонване.

 3. Цветелина каза:

  Здравейте, имам вълнист папагал от година и половина. Лети си свободно в къщи много закачлив е и изглежда щастлив. Пробрема е че от известно време нощем започва да хвърчи изведнъж и се удрав стените, пада и няколко минути е във шок. Много се плаша.моля дайте ми съвет от какво се получава това,през деня няма проблеми с летенето обикаля си целия апартамент.

 4. Ива каза:

  И също така искам да добавя, че коремчето и е доста подуто още откакто я взехме, дали ще изчезне с времето или ако не на какво се дължи проблемът освен на вътрешните и паразити?

 5. Ива каза:

  Здравейте!
  С приятеля ми си взехме коте от улицата като беше на 3 месеца и ни дадоха на два пъти пастичка, с която да я обезпаразитим и изкара паразитите уж, обаче след около месец и нещо след ре- ваксинацията един от лекарите ни препоръча хапче което да и дадем, тъй като вече е 4 кг и изкара отново паразити след ден, дадохме и Drontal Cat, според Вас ще я изчисти ли напълно?

 6. Ралица Георгиева каза:

  Здравейте,имам болонка на 5 години,която се разгони и на 7 септември започна да кърви.Днес е десетият ден от разгонването,след което я заведох при мъжки.В началото седеше с наклонена опашка и не се дърпаше.След опита на мъжкия да проникне в нея,изкимтя и повече не позволи! Може ли да ми дадете съвет,как да процедирам от тук нататък?

  • admin каза:

   Трябва да държите женската да не мърда.Мъжкото няма нужда от стимулация.

 7. Гергина Георгиева каза:

  Здравейте! Мъжката ни корела от 2 дни няма глас и когато се пробва да свири се чува много тих писък, почти като шептене. Дадоха ни витамини, които да му сложим във водата и ще видим дали има подобрение в следващите ни. Освен пеенето няма други притеснителни симптоми. Моля за съвет. Благодаря!

  • admin каза:

   Не е за витамини.Вероятно има инфекция на сиринкса.За антибиотик е.

 8. Ани каза:

  Здравейте!
  Моля за помощ имам корела която има бяло разстройство!Какво да правя?

 9. Рени каза:

  Здравейте, от 2 дни женската ми корела е отпаднала, през цялото време премижя, не се храни. Първия ден когато забелязахме, че не е наред докато пиеше вода и веднага я повръщаше. Малко по-късно Опитахме да и дадем ние водичка и сякаш я поглъща. Имаше и разстройство.
  Имаме и мъжка корела която няколко пъти клъвна женксата която едва едва издаде звук. Иначе е доста гръмогласна като реши да кряка. Успя и 2 пъти да литне до гардероба и обратно в клетката но състоянието и не се подобрява. Движенията и да бавни и внимателни, а преди това постоянно подскачаше от клон на клон и си летеше. Всичко се случи през уикенда, утре Понеделник по обяд сме на ветеринар но нямаме специалист по птици в града и честно казано ме съмнява до колко ще успее да ни помогне.
  Моля за съвет какво да правим

  • admin каза:

   Дръжте топло.Иначе иска преглед и диагноза първо,след това адекватно лечение.

 10. Йорданка Георгиева каза:

  Здравейте, имам вълнисто папагалче, което от няколко дни стои постоянно подуто, оскуба си перата на опашката, диша учестено, постоянно спи, слага си главата зад крилата, чурулика доста лекичко, а тя беше доста шумна и активна, но иначе се храни. Моля кажете какво да предприемем. Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...