Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 779 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Вики каза:

  Здравейте, до колко време може да се дава антибиотик Марфлоксин на котка, има леко подобрение на очите, но още изтича секрет от тях,в момента е прозрачен, преди това беше жълто кафяв,вече 8 дни пие?

 2. Луиза каза:

  Здравейте, намерих бездомно коте, което изглежда здраво, не виждам бълхи. Нужно ли е да го заведа на ветеринар веднага или мога да изчакам? Какви ваксинации/процедури са нужни на този етап? Котето е около 2 месеца.

  • admin каза:

   Заведете го за обезпаразитяване и ваксинация срещу вирусни инфекции.

 3. Маргарита каза:

  Здравейте,имам британска късокосместа женска,която роди преди 33 часа. Второто коте се забави около 4 часа след първото и се роди умряло. Не знаем дали има други,защото стана много агресивна в клиниката и не можахме да направим преглед. За какви признаци мога да следя при евентуални проблеми. Корема се прибра,спокойна е ,храни се и пие вода! Моля за съвет!

 4. Vlad Ivkov каза:

  Здравейте, имам кафяв лабрадор, биха му рейбис ваксина преди седмица, която предизвика подуване на врата и преден десен крак. Не може да ходи, няма никаква енергия и апетит. След 2 инжекции метакам (през 3 дни), отока се увеличи (вода/лимфа) и се образува черен мехур. До сега не е имал температура или проблеми с дишането. Моля помогнете, в чужбина съм и след 3 прегела при ветеринар ни увещават да чакаме, но четейки страничните ефекти от такава ваксина/усложнения, съм крайно обезпокоен. Благодаря ви предварително!

 5. Marti Maneva каза:

  Привет,
  Бих искала да се консултирам за здравословното състояние на моето куче, мъжко на 6 год.голдън.
  От един ден има коренна промяна в поведението му.
  Летаргичен е, не пие вода и не се храни.
  Също така носът му е топъл и сух, а ушите горещи. Според Вас трябва ли веднага да бъде прегледан или това е временно неразположение и ще отмине.
  Поздрави!

 6. Megi каза:

  Здравейте имам женско йорки на 3 години. Разгони се и след заплода кърви.

 7. Надежда Василева каза:

  Здравейте, пиша ви по повод едно бездомно куче, което не мога физически да заведа на преглед. Кучето е с опадала козина, зачервени очи,потреперва на моменти, и си клати главата наляво и надясно. Кучтето е около 20-25кг, отслабнало е, няма апетит, предимно лежи. Може ли мейл, на който да изпратя евентуално снимки на опадалата козина за коментар. Благодаря предварително.

  • admin каза:

   Кучето е с гана и вероятно и краста.Опадналата козина едва ли му е пролем.

 8. Надежда каза:

  Здравейте скоро си купихме вълнисто папагалче обаче за втори път прави някъкви странни неща струва ми се че прави гърчове извива главата назад не може да стой на краката си трепери и пърха с крилата може ли да ми кажете какво е?

 9. Бранимира каза:

  Эдравейте,какво бихте ми каэали эа антибиотик Комбиэим,иэписаха го на кучето ни,понеже се съмняваха эа проблем с гърлото(трахеята) понеже когато притиснем трахеята кучето се эакашля или когато е на повод и се дърпа се эадавя,и ветеринаря прецени че не е нормално.Въпросът ми е вреден ли е антибиотикът Комбиэим и също така може ли да и стане нещо ако диагноэата не е правилна.Благодаря

  • admin каза:

   Кучето ви има лариготрахеит,кучешки грип.Давайте антибиотик на таблети и кортикостероид.Не сум сигурен доколко комбизима ще се резорбира през червата.

   • Бранимира каза:

    Преэ останалото време кучето няма кашлица,и другото което е си опъва главата нагоре неэнам на какво се дължи.Вие какъв антибиотик бихте иэписали?

 10. Алекс каза:

  Здравейте,може ли да се дават обезпаразитяващи таблетки Поливермин Л на евентуално бременни кози/овце и има ли някакви рискове? Още един въпрос на зайците ни се запушват нослетата и се чува нещо като хрипове, преди време ни изписаха един жълт прах, който се разтваря във водата за пиене, но не помагадоста от тях умряха,бихте ли казали какво може да е и с какво точно да ги лекуваме?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...