Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 632 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Ели каза:

  Здравейте имам пинчер на 5 годинки и до сега не сме я пускали.Въпрсът ми е ако я пуснем сета ще има ли усложнения при бременнота за нея заради възраста.

 2. Мария каза:

  Здравейте,
  имаме осиновено мъжко вълнисто папагалче (не зная точната възраст, може би около 6-7 годишно..), от днес забелязах, че издава почти при всяко издишване звук (както когато общуват леко/нежно грачене, но по-необичайно и понякога завършва с *Циф* *Циф*) Малко по-нервен изглежда и ходи често до хранилката за кратко хапва две/три зрънца и се качва пак на пръчките.
  Поведението му характеризирам като странно, тъй като обикновено е спокоен и тих..
  Опитах се да огледам човката за евентуални заседнали парченца просо или подутини, нещо което да го кара да се държи така не спокоен, но нищо не обичайно не видях.. Някакви идеи на какво може да се дължи? 🤔

 3. Dessy каза:

  Здравейте!
  Имам мъжко куче порода мини пинчер на 7 години. През миналата 2020 година на два пъти му капеше кръв от гениталиите – през месец Март и месец Ноември. Няма кръв когато пушка, само намиране капчици по паркета, по чаршафите и когато го чистим след разходка има по кърпичката. Водихме го на лекар, който каза, че е разгонен. Предписа: през м. Март – Synolox 250 mg, а през м. Ноември Synolox 50 mg и Котервьн (по 1 mg сутрин и вечер). Проблемът беше само през тези посочени месеци и изчезваше след приема на медикаментите.
  Днес (19.01.2021) отново забелязахме капки кръв. Име ли място за притеснение? Разгонен ли е, или да търсим (втора) ветеринарна помощ?
  Благодаря Ви?

  • admin каза:

   Вероятно има хроничен простатит.Направете ехография на простатата.

 4. Гергана каза:

  Здравейте,
  Преди 2 дни си взехме корела от зоо магазаин на възраст под 1 година…четохме, че първите дни не трябва да се закача…първия ден слезе сама да паничката за храна и хапваше…като пудкаме клипчета с папагалчета и тя почва да пее с тях, но после застана на пода на клетката и не мръдна цяла вечер от там. На следващия ден намествахме пръчките и кацна на паничката за храна..и от там не мръдна цял ден и цяла нощ…поне ядеше…водата я сложихме почти до хранилката..но пак не пиеше…вече тече третия ден…днес се опитахме да и подадем ръка..но още се страхуваше и летеше из клетката…обиколи няколо пъти нагоре надолу по клетката…и после като че ли се събуди и почна да си чурулика на различни звуци…хапва си…но водата още не я е пипнало…не знам как да я насочим към нея…изглежда ми добре, но защо не пие вода? Какво да направим…колко може да издържи така без вода? Сега предполагам е зима и пият по-малко вода…но до колко време е нормално? Как да я накараме да пие вода?

 5. Деси каза:

  Здравейте,

  При неволен удар на кучето ми е спукан първи прешлен. Съотнетно не може да седи прав и да ходи. Направен е пазбира се преглед,снимка и всечко необходимо,ветеринарят му каза,че ще се оправи. Но от 24 часа изплези езика си настрани и не успява да го прибере,видимо и него го дразни. Не успява да пие вода и да се храни нормално. За съжаление докторат му е отпуск до петък и няма как да направим консултация с него,затова пиша тук. Това предполагам,че е нормално след въпросния удар,но какво може да направим,за да подобрим общото му състояние?

  • admin каза:

   Изпадането на езика говори за мозъчно увреждане на централно ниво.Категорично не е от прешлен.

 6. tatqn4o@gmail.com каза:

  Здравейте моето куче от известно време е от паднало, постоянно спи и не яде. Водихме го на ветеринар, той ни каза, че има камъни в бъбреците. Изписа антибиотик и бисколизин. Вече 5 дни кучето приема антибиотика и бискоизина и състоянието му си е същото. Може ли да ми дадете съвет?

 7. тно каза:

  Имам корела но му падат перата и трайно,покрит е само с къси пера и на места(по крилата, тялото и главата има голи места) бяхме при ветеринар, но казва, че най-вероятно е заболяване даже заразно за други птици. Няма ли лечение? Знам че го получи след среща с котка която трчбваше да гледаме две седмици. Тя, не го нарани, но допускам че е поискала игра с него и го е стресирала.

  • admin каза:

   Това се нарича френско линеене,вирусна инфекция.Не се лекува,но се потдъжа с витамини за оперение и имуностимулатори.

 8. Ружа каза:

  Здравейте,имам котарак който е на 9години,не е кастриран.В момента е разгонен,много силно мяука и е неспокоен.Преди години бяхме му дали хапчета против разгонване,но вследствие на тях имаше проблем с уринирането.Какво бихте ми препоръчали да направя което е безопасно за него и няма да има последствия като лекарство.Не желаем да го кастрираме,но мяукането му ни побърква особено нощно време.Благодаря предварително.Хубав ден.

 9. Цветелина каза:

  Здравейте,подариха ми кученце на 30 дни е,захранено е гранули за бебета но днес започна да ака много често и когато приключва изхождането има и капка кръв.Какво мога да направя докато го заведа на лекар? Благодаря Ви предварително за отговора.

 10. Заро каза:

  Здравейте имам малък александър на около 5години.от няколко дни забелязах ,че повръща храната си от семена и започва да я яде.какво да направя?
  Благодаря предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...