Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 737 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Радка каза:

  Здравейте, вчера козата отказваше да яде и се отделяше от другите животни,имахме съмнения,че е бременна на обяд имаше някакво изтичане на жълто бял секрет от половият орган и предположихме че може да ражда,раждане така и не настъпи козата стана трудно подвижна,вечерта легна и повече не можеше да стане в селото няма ветеринар,нямаше какво да направим,през ноща лежеше и дишаше трудно на сутринта си изпъна врата назад и от време на време риташе с крачетата си, малко след това издъхна. От какво може да е и заразно ли е за другите животни?

  • admin каза:

   Имала е проблем с раждането.Плодът се е заклещил.Трябвало е да извикате лекар.

 2. Ваня каза:

  Здравейте, предстои обезпаразитяване на овцете с Поливермин Л, след като ги обезпаразитим веднъж, трябва ли да повторим след 15 дни пак? И има ли някаква опасност за бременните овце, които скоро, ще раждат от обезпаразитяването с този препарат?

 3. Серджан каза:

  Здравейте кучето ми джак ръсел териер и протече кръв на 1 февуари сега е 10 но не дава на мъжкото вече не тече кръв но все пак мъжкото се пробва то го хапе и лае ама си играят душат се но не му позволява да се качи каква може да е причината

 4. Росица каза:

  Да допълня. Котарака продължава свободно да излиза и да се разхожда в неизвестна посока по няколко часа на ден в хубаво време.

 5. Росица каза:

  Здравейте, Имам котарак, който първите 3-4 години е изкарал на улицата. Вкъщи е от година и половина. Тази есен преболедува доста сериозно с тежка кашлица и хрема, температура и трудно подвижен. Ходихме на ветеринар/ в друго състояние ще е трудно да се заведе/ но ни казаха че нищо му няма. Дроба е чист и тогава още не беше вдигнал температира. След това започна да му опада козината на петна с размер не по-голям от нокът на кутре в района на главата имаше и малки ранички от чесане. Тратирахме с противогъбичени препарати и се оправи, но сега след едно петно до устата което вече с оокосмява се появи голямо голо петно 1х4 см от вътрешната горна страна на задния крак до с кръгла чиста сълзяща раничка от единия край, но не на ръба. Да продължавам ли с противогъбичните препрарати или може да е нещо друго и каква е заплахата за втория ни котарак на 17 години и малките деца? До момента вече 4 месеца другия котарак няма нищо. Благодаря предварително.

  • admin каза:

   Може да е микроспория.Лекува се с противогъбични ваксини трикратно през 10 дни.Силно заразно е.

 6. Вероника каза:

  Здравейте, имам коте на четири месеца, но в последните 2 месеца стана доста агресивна. Разбира се, според мен е нормално да прави бели, защото е малка, но тя направо си е агресивна. Изведнъж започва са скача, да хапе, да дере и то сякаш с някаква злоба направо.. Мога ли да давам някакви успокоителни капки или нещо такова и ако да, какви?
  Благодаря Ви.

  • admin каза:

   Можете.Всичко на основата на валериана.Но по-добре го кастрирайте.

 7. Дебора каза:

  Здравейте,
  Имам коте на 9 месеца, което довчера беше активно – играеше си, хапваше, но от вечерта диша много тежко, не иска да яде и само лежи. Как мога да му помогна, при положение че живея на отдалечено от града място и нямам възможност да го заведа на ветеринар следващите дни?

  ПС.От лекарствата в момента разполагам само със Синулокс.

 8. Ivan каза:

  Здравейте! Имам една зеброва амадина(финка), която преди 3 дни си заклещи крака на кредата, която попринцип е за набавяне на нужните витамини и минерали. Аз и помогнах да се отклещи, но видях че кракът и губи страшно много кръв. Почти навсякъде където стъпеше имаше капки. След това я превързах и след два дни при опит да махна превъзката тя се дръпна рязко и си счупи крака с открита фрактура, тоест костта и проби кожата и излезе навън. След това я превързах втори път, но този път по-леко за да може като и зарасне да махна превъзката по-лесно. Използвам лепенки за рани нарязани на малки късчета, за да успея. Въпросът ми е: Ще се инфектира ли, трябва ли да я занеса на ветеринар и дали може да хване гангрена?

  • admin каза:

   Инфекция е възможна и вероятна.Давайте антибиотик на птичето.

 9. Виктория каза:

  Здравейте, съмняваме се за краста на кучето ни, има нещо като корички по гърба и козината започва да се скубе и да мирише на гадно. Също така гледаме и кози на същото място, едната коза започна да се чеше и на гърба също има нещо като люспички, дали може да е краста от кучето? С какво може да третираме кучето и с какво козата?

  • admin каза:

   Може да е пиодерматит с всякаква етиология.Задължително се прави преглед.Лечението е съвсем различно спрямо причината.

 10. Ugrin каза:

  Здравейте,сдобих се с едно болно вълнисто папагалче – яде си, но не лети, отпред на главичката се вижда розово. Понякога като застане по определен начин се вижда, че и на гръбчето няма пера, мястото е розово някак голо. Често стои с глава назад и все едно чопли нещо в тялото, на голото място. Бихте ли ми помогнали какво мога да му давам и дали ще се оправи? Имам в др. клетки още 4 пахагалчета. Според мен са добре, но вчера забелязах, че едното от тях стои по същия начин с главата назад и си чопли тялото. Притеснявам се да не се разболеят и др. ми папагалчета. Щщаво ще ме посъвемтвате. Благодаря Ви много! Бъдете здрави!

  • admin каза:

   Здравейте!Вземете Нектон Биотин и Богена паразита.Свържете се с мен за поръчка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...