Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 702 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. D каза:

  Здравейте! С какви препарати се ваксинира и обезпаразитява (профилактично) заек живеещ на свобода в двор? През какъв интервал от време? На 2,5 месеца е, месодайни порода, но ще го отглеждам като дом. любимец.
  Благодаря предварително

 2. Eli каза:

  Улично куче което е младо, овчарскоа порода има рани по краката на сгъвките и му капе козината.Какво да направя да му помогна?

 3. Влади каза:

  Здравейте! Имам нужда от помощ. Приятелка ме помоли да гледам кучето й (женски нечистокръвен пинчер, около 3-годишен), което преди седмица кастрираха. Забелязвам, че кучето е енергично, любопитно, но почти не хапва гранули и рядко пие вода. Ходи по малка нужда, но не и по голяма. Преди час повърна жълта пяна и сега е леко унила. Как да реагирам? P.S. Нямам опит в отглеждането на куче и веднага се стряскам от нещо такова.
  https://scontent.fsof11-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/p1080x2048/157568644_1032233130598341_7049817799632709200_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=GEupVpw4ooAAX8pPi-c&_nc_ht=scontent.fsof11-1.fna&tp=6&oh=e8f2338603e108ca4dd1abdb36db43f7&oe=60697B61

  • admin каза:

   Заведете го в клиниката където е кастриран.Възможно е да има следоперативно усложнение.

 4. Николай каза:

  Здравейте, бихте ли ми помогнали?
  Каква може да бъде тази голяма подутина в областта на слабините (задните части) на кучето?
  Кучето е женско на 14 години порода Ротвайлер. Моля вижте прикачената снимка в линка http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1614796216i.jpg благодаря предварително.

 5. Елица Малева каза:

  Здравейте,
  Имаме папагал червеночела Амазона, на 40 г е.
  От известно време забелязваме, че има проблем или по-скоро необичайно дишане. От време на време си отваря по малко клюнчето, сякаш за прозявка и така диша. Външно няма нищо необичайно – храни се добре, има апетит, движи се, говори и подсвирва, няма секрети от носа нито необичайни изпражнения. Храним го както със смески от семена за големи папагали, обогатени с плодове, така и с плодове и зеленчуци, добавяме във водата му витамини за оперение, обръщаме му внимание, играем си с него, гальовник е и няма как да не му обръщаме внимание 🙂
  Тъй като сме доста далеч от вашата клиника и нямаме възможност да го доведем на преглед при вас, бихте ли ни посъветвали какво да направим, за да му помогнем. Живеем в малък град и нямаме добри специалисти, които да разбират от папагали.
  Благодаря ви предварително!

  • admin каза:

   Пратете ми гърлен секрет за посявка и направете една снимка на белия дроб.

 6. Росица каза:

  Здравейте,

  От известно време се появи това топченце на ухото на кучето. – прилагам линк към снимката, надявам се, че ще се отвори.
  http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1614688880t.jpg
  В началото беше малко, но сега сякаш стана малко по – голямо.
  Може ли да се третира по някакъв начин?
  Има ли шанс да изчезне и от какво се е получило?
  Благодаря Ви предварително!

 7. Даниела каза:

  Здравейте, от няколко дни кучето ми има температура( 39.4),която открих случайно при преглед преди поставяне на ваксина.Кучето е жизнено и активно. Сложиха й антибиотик – Ганадексил 5% и Гентамокс, и ми дадоха от същите антибиотици да й сложа на следващия ден.Днес направихме кръвна картина – нямаше отклонения, както и тестове, които бяха отрицателни. Лекарят каза да й слагам днес и утре само ганадексил. Но проблемът е, че преди да поставя антибиотика кучето е игриво, жизнено и весело, но след антибиотика започва една нервност, не може да си намери място ( ляга на едно място, след около минутка става и ляга на друго място или обикаля) и се чеше на мястото на инжекцията и това продължава повече от час.След което ляга някъде и изглежда депресирано – не иска играчки, не идва като я викам и т.н.т.Това се случи още при поставянето за първи път на двата антибиотика. И след като казах на ветеринаря какво се случва той каза да слагам само ганадексил. Но положението е пак същото. Въпросът ми е нормална ли е тази реакция след поставянето на антибиотик и може ли да е някаква непоносимост, страхувам се да не й навредя повече от колкото ще й помогна.

 8. Милена каза:

  Здравейте,преди три седмици си взехме улично куче на видима възраст около 2 месеца.Вчера му дадох четвъртинка хапче за глисти.Около 2-2.50 кг е и казаха,че може да се дава хапче.Обаче нещо след няколко часа се умърлуши,сега видях ,че е повръщало кръв.В село сме където няма ветеринар,какво да предприема.

  • admin каза:

   Едва ли хапчето е причината.Ако не е ваксинирано е по-вероятно да има гана или парвовироза.

 9. Сузана Шишкова каза:

  Здравейте. Котката ми повръща вече с днес става 3-ден.В началото си мислех,че е от преяждане, защото и друг път се случвало,но тази сутрин като видях,че пак има повръщане сериозно се притесних.Беше повърнал това, което е ял снощи,после на два пъти само слюнка или нещо като пяна. Котаракът ми е на 5-годин, обикновено не е толкова игрив както в първите две-три години,обича да мързелува и през повечето време спи. Апетит си има,или поне имаше до снощи. Моля Ви кажете какво да направя, защото в нашият район имаме ветеринарни лекари,но няма клиника и аз силно съм притеснена. Благодаря предварително и лек ден Ви желая!

  • admin каза:

   Tябва да бъде прегледан и да се постави диагноза.Повръщането е симптом на доста неприятни заболявания.

 10. Ivan каза:

  Здравейте отново! Вече мажа крака на зебровата амадина с антибиотични мази и йодасепт за промивка, гнойта значително спадна, но по краищата на пръстите се появи гангрена и тръгнаха да почерняват, почерняват все повече и повече с всеки изминат ден. Трябва ли да се ампутират, или ще си паднат и сами?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...