Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


6 823 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Магда Владивирова каза:

  Здравейте. Имам котка, женска некасрирана. От два дни е с многократни повръщания. Първоначално в продължителност от един час бяха повече от десет. Дадох активен въглен, който повърна, а след това и Деган 0,1мл. При всяко поемане на течност повръща. Храна не иска да яде. Днес я водих на лекар, каза че е раздразнено стомахче. Изследвания не са правени.Назначи пробиотик и квамател, оризова вода. Направи и подсилваща инджекция. Но повръщането продължава. Отново и дадох и деган и натриев цитрат.
  Моля за съвет от тук нататък как да постъпя. Благодаря.

  • admin каза:

   Без изследвания няма да стане.Направете ехография,рентген и биохимия.Поставете диагноза.Може от бъбреците да повръща.

 2. Diana каза:

  Здравейте,

  Бихте ли дали мнение за 10-годишна котка, която събира течност в стомаха? Водихме я на преглед – засега няма течност около дробовете, единствено в стомаха. След кръвни изследвания (включително в немска лаборатория)беше изключен като диагноза FIP (вирусен перитонит) и очакваме нов час за преглед с кардиограма с идеята, че причината може да е в сърцето. Храни се, движи се, изхожда се, жизнена е. Междувременно изписаха Преднивет, който пие от почти две седмици, но продължава да трупа течност.

  Въпросът ми е по Ваше мнение има ли смисъл от това лекарство към момента, предвид че няма ефект (освен че яде двойно повече)?

  Предварително благодаря!

 3. Yavor каза:

  Здравейте . Преди 3 дни котката ми падна от 3-етаж на цимента пред входа. На 9 месеца, мъжки ,наскоро кастрирант , 4.5 кг.
  Вече ни изписаха от вет клиниката ( има ретгенови снимки – без фрактури).Движи се но с много нестабилна походка на задните крака до моменти на залитане с падане. Не е правен скенер или ямр на гл. и гръбначен мозък. Колко време да го наблюдавам вкъщи преди да се допитам до невролог ветеринарен .

 4. Елена каза:

  Здравейте, д-р Младенов. Става дума за доста старо куче, което не може да бъде закарано на ветеринар, тъй като не се качва в кола. Има някакви рани, краста ли е? Възможно ли е да купя някакви медикаменти, с които да го излекувам или поне да го облекча? Благодаря!
  https://ibb.co/DRvwQDD
  https://ibb.co/f8pwR01
  https://ibb.co/kM50sQ6
  https://ibb.co/Zm2Jp7b
  https://ibb.co/p1Gp3zN

 5. Мира каза:

  Здравейте, котката заведе котенцата на 40 дни някъде из комшийските дворове не знам дали са оцелели или им се е случило нещо как да разбера дали от котката е сукано?

 6. Юлиана Максимова каза:

  Здравейте, искам да хвана едно дворно коте, за да го заведа на кастриране, но бяга. Мога ли да му сложа нещо в храната да се приспи за 1 час

 7. Лора каза:

  Здравейте, бихте ли ми дали съвет за едно куче което се опитваме да оправим.

  Немска овчарка на две години и половина, дадоха ни го преди 6 месеца в много лошо състояние – слаб със глисти , ветеринаря каза че е бил така много дълго време и власинките на червата /или на стомаха / не му работят. От 6 месеца яде само canin royal и purina pro plan последния месец , но не наддава , сега е 17 килограма , яде по 550 гр на ден.
  Много ще се радваме ако може да ни дадете съвет как да го храним, ако може въобще да се оправи.
  Поздрави,
  Лора

 8. Миряна каза:

  Здравейте, от една седмица имаме НОК, роден на 22.03. Имаме голям проблем- с гиардия и изоспори е. От 4 дни му даваме флажил, имуностимулант, пробиотик, а от вчера и толтразурил за изоспорите, но…подобрение няма. Яде малко, изхожда се често, изпражненията са черно-зелени. Не знаем какво да правим.

 9. мартина каза:

  Здравейте,
  Имам той пуделче на 2 месеца, което от 3 седмици откакто ми го подариха започна да кашля. По-скоро гърлена кашлица. Започнахме лечение с антибиотик и сироп за кашлица, но кашлянето продължава, не е постоянно , но след като играе много и понякога вечер или рано сутрин, когато спи се събужда от кашлица.Направихме и тест за паразити- отрицателен, лекарката и направи и ренген и не видя нещо опасно . Какво мога да направя още за да спре кашлицата? Заради лечението все още не й е сложена втора ваксина.

  • admin каза:

   Понякога тези кашлици са много упорити,може и месец да кашля.Давайте сиропи,ще мине.

 10. Нанси каза:

  Здравейте,котката ми се чеше зад ушите докато не протече кръв, раните заздравява до няколко дни и тя пак започва. Може ли мнение за някакви таблетки или препарат против инфекции, гъбички и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...