Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


7 051 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Иван каза:

  Здравейте кучето ми изяде едно зърно грозде опасно ли е

 2. Теодора каза:

  Здравейте! Имам аржентински дог, на 5г.Преди месец имаше подуване на лакътната става на преден десен крак.Мисля че е било хигрома. Спука се сама и изтече гной и кръв. От няколко дни пак наблюдавам подуване. Моля за съвет, за момента не мога да я заведа при ветеринар. Благодаря предварително.

 3. Константин каза:

  Здравейте, от няколко месеца отглеждам мъжки гълъб (от т.нар. диви градски гълъби). Намерих го с изскубнати много пера от лявото крило и опашката му и го взех вкъщи. Те вече израснаха и птицата упражнява крилата си в кафеза и очевидно има желание да лети. Но има нещо друго, което силно ме притеснява-изпражненията на гълъба са зелени на цвят и малко воднисти. Иначе птицата е активна, пъргава, изглежда в добра форма, дори гука, храни се доста добре. Много е претенциозна обаче към храната и яде само някои видове семена и зърнени храни, които ѝ поднасям. Водих гълъба при ветеринарен лекар през месец септември, който обаче ми призна, че не е тесен специалист по птиците, затова сега пиша на Вас, защото научих, че разбирате от заболявания по пернатите животинки. На гълъба досега са прилагани медикаментите енрофлоксацин и гентамицин, но без успех, изпражненията са все така зелени на цвят. Също и препаратите доксициклин и фуроземид, с който за щастие успешно беше преодолян респираторен проблем на гълъба (натрупване на секрети в белия дроб и хрипливо дишане).
  Моля за кратък съвет, ако прецените и бихте се ангажирали с проблема, веднага ще доведа птицата в клиниката, макар че е много буйна и е трудна за улавяне, понеже се бори и нанася удари с крило. Благодаря предварително!

 4. Даниела Данова каза:

  Здравейте,
  Имам пекинез на 12 год.От известно време е омърлушен, но има голям,постоянен апетит / до този момент не е имал такъв/ и при разходки непрекъснато яде трева.
  Кръвните изследвания са добри,но не му е правена биохимия.
  Може ли някакъв съвет ?

  • admin каза:

   Вероятно има хроничен гастрит.Но биохимията и прегледа са задължителни.

 5. Ilmie каза:

  Здравейте,
  Имам нужда от съвет.
  Днеска моят папагал 💛куки❤
  Незнайно го настъпах по крачето
  😢 тъй като постоянно ме търси ако не ме вижда ,и върви из стаите.
  И незнам дали е счупено или навехнато крачето.😪😪😪

 6. Иван Иванов каза:

  Здравейте, Имама куче Лабрадор ретривър . След игра с топка в снега забелязах повишено слюнкоотделяне – постоянно се облизва . Какво да предприема ?

 7. Рефие каза:

  Зд.имам гугутка скумрийка която от два дена не иска да се храни нахраних го като му давам семенцата като му отварям човката до сутринта тези семена седяха в гушата му днес не иска да пие и вода все спи .Какво да правя гледам го 3 години понеже е сакато .Помогнете какво да правя

  • admin каза:

   Когато храната от гушката не минава надолу,това е признак на тежко заболяване.Задължително на лекар.

 8. Зоя Христова каза:

  Здравейте, папагалчето ми , корела на 3 години женска от снощи е много умърлушена.Прибра се в клетката, мълчи и спи, или гледа само с едното оченце. Изпражненията и са според мен нормални.
  Моля за помощ.
  Благодаря Ви!

  • admin каза:

   Не може да се направи някакво заключение.Задължително го доведете за преглед.

 9. Ваня каза:

  Здравейте, котката ми повръща втори ден и от вчера отказва да яде, даваме й вода със спринцовка. Преди да започне да повръща беше яла салам, който вероятно е бил развален, но не съм сигурна дали е точно от това. Какво може да й дадем за повръщането? На село сме и няма ветеринар, а и сега по празниците нищо не работи.

 10. Никол каза:

  Здравейте, имам женски заек на близо 6 години и ме притеснява това, че от няколко месеца едната и гърда е подута. С времето мисля, че се поду малко повече и последния път имаше лек секрет. Като изключим това, всичко.изглежда наред. Няма промяна в държанието и се чудя дали е възможно да е нещо по-сериозно, или просто се дължи на хормони и е нормално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...