Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


7 230 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Диана каза:

  Здравейте. Имаме ловно кученце Гонче на 2 месеца, от една седмица е с подгънати предни крачета, ветеринар каза липса на калции, след една седмица прием се оправи само едното краче, другото не. Бихте ли ми казали какъв калций да вземем и каква дозировка? Благодаря!

 2. Иван каза:

  Здравейте!Имам котенце което е на около година може и по малко.От около 2 дни не е добре вече едва върви нищо не яде и не пие.преди два дни си беше всичко наред хранеше се и беше жизнено.В един момент излезе на вън за кратко и когато се върна беше жизнено и си легна на леглото няколко часа след това забелязах че е апатично не искаше да яде и само искаше да лежи.Със спринцовка му давах прясно мляко със захар и то отиде по нужда за тези 2 дена няколко пъти.Първият път изходи изпражнения в които се виждаше малко червено кафяво и си помислих че е кръв но не съм сигурен следващите пъти нямаше.Със спринцовка му давах вода и имаше после и слуз в изпражненията и последно му дадох и разбъркано сурово яйце за да го подхраня понеже четох че не трябвало да се дава мляко и то получи разтройство от слуз и видимо жълтък от яйца и искам да попитам отровено ли ми е котенцето ако можете да ми отговорите защото виждам че умира и не знам как да му помогна какво трябва да му се даде и какво не.Благодаря ви предварително.

 3. милена каза:

  Кастрира ли се разгонено куче?

 4. Десислава каза:

  Здравейте. Имам куче на 10 години. Преди няколко дни повърна стомашни сокове и спря да се храни. Посетихме ветеринар и каза че е възможно да е гастрит, на следващия ден пак яде. Три дни по късно кучето пак няма апетит, нищо не хапва и няма енергия.Пие вода. Как мога да й повдигна апетита и на какво се дължи?

  • admin каза:

   Направете пълни изследвания на кучето и поставете диагноза.Без диагноза не можете да го излекувате.

 5. Галя каза:

  Здравейте,
  На 24.04 котката си счупи задната лапа. Приеха я в клиника след снимка и направиха шина,като в протокола е записано коса фрагментирана диафизарна фрактура на табия.Днес ортопеда се обади за операция,за съжаление тя не е по възможностите. Ако остане шинирана Коста ще заздравее ли и дали ще има последици?

  • admin каза:

   Зависи от естеството на фрактурата.Не бих могъл да кажа без снимка.

 6. Мария Милева каза:

  Здравейте!
  Имам проблем с вълнисто папагалче. От няколко часа е много тих и омърлушен, стои накокошинен и не иска да излиза от клетката. Не иска да се храни и да пие вода. Изпражненията са бели и воднисти.Може ли да ми препоръчате нещо, което да му давам?

  • admin каза:

   Затоплете го и дайте глюкоза.След това на лекар задължително.

 7. Теодора Илиева каза:

  Здравейте! Имам папагал Корела, която от вчера диша тежко с отворена уста и киха. Ноздрите й са зачервени. Моля за съвет какво да правим.

 8. Теодор каза:

  Здравейте!
  Преди 4 дни се случи така, че при нас се озова болно вълнисто папагалче, почти без сили, изглеждаше изглючително зле и преценихме, че трябва да направим опит да го спасим.
  Птичката не може да лети, да върви и не пази равновсие. В началото спеше постоянно, изпражненията бяха воднисти. След посещение при ветеринар и взехме тилоциклин с витамини, който му слагаме във водата.
  Птичето има добър апетит, но се храни само с просо. До сега не е хранено с пресни зеленчуци или друга храна и не иска и да пробва. Вода му даваме на човката, защото само не иска да пие.
  Днес вече говори, прави опити да размахва криле, а изпражненията му са нормални. Въпреки това все още не може да стои стабилно на крачета, не се катери, а за летене не може да става и въпрос.
  Какво друго може да се направи, за да може папагалчето да се възстанови?
  Благодаря!

 9. Даниела Иванова каза:

  Здравейте,
  Искам да знам,след“дронтал“колко втеме трябва да мине,за да мога да дам „симпарика“ на моят 2годишен мопс?
  Благодаря!

 10. Станислава каза:

  Здравейте, едната ми котка се оказа с камъни в бъбреците, в момента яде ли суха храна. Имам и друго коте на 9м.опитвам се да ги деля при хранене,но малката доста често си хапва от лечебната храна.Въпросът ми е ,може ли това да и навреди?И двете са кастрирани. Благодаря предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...