Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


7 576 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. калиа каза:

  котката ми обича галене и масаж по коремчето и мисля,че го възприема като кърмене.Възможно ли е появата на кърма,това би довело неприятни последици

 2. Теодора каза:

  Здравейте, Моля за вашето мнение направихме рентген на 13 годишната котка, която отказва да се храни и има затруднено дишане
  Прилагам снимките от рентгена:
  https://drive.google.com/file/d/1kPRusmg3TpPL70-6RFdsAvnhb6lpov5U/view?usp=sharing
  https://drive.google.com/file/d/1wWAUcue2eJYZudAlLqNQAAgFOsksQkoh/view?usp=sharing

 3. Бранимира каза:

  Здравейте бихте ли ми дали съвет,кучето ни йоркширски териер вчера го констатираха с рак на устата,казаха ни рентгенова снимка има два тумора под езика и долната челюст е прогнила.Не ни казаха какъв е рака .Зъбите и корените са здрави.Има язви също така.Тя от малка има проблеми в устата силна миризма,инфекция на венците.Друг ветеринар преди време има гингивит.Моля за съвет.Изпратина ни в къщи с кортикостероиди и обезболяващи.

 4. Теодора каза:

  Добър вечер, моля за вашето мнение.
  Имам котка на 13 години, женска, но нямам възможност да я заведа на лекар. От два дни диша много учестено и отказва да се храни. Какво мога да и дам за да я облекча. Възможно ли е да има астма или мислите, че е нещо по сериозно.

 5. Ани каза:

  Здравейте кучето ми го болят ушите (скимти слагаси си лапите на тях когато го пипна под ушите започва на вика ) какво мога да му дам задание му мине ?

 6. Цонка Великова каза:

  Здравейте Д-р Младенов.От 3 дни нашата мъжка корела е с подуто и зачервено ляво око.
  Жизнен е,храни се,но явно го боли,защото си притваря окото.Ще съм много благодарна ако можете да ни помогнете.Мога да ви изпратя и снимки.От гр.Добрич сме.

 7. Съни каза:

  Здравейте!Котката ми кашля от няколко дена, заведохме я на ветеринар който и сложи 2 инжекции Шотапен и Дексафорт мисля че беше другото лекарство, също така и даде хапче за паразити. Нормално ли е котката леко да се занася след тези лекарства. Кашлицата по намаля но като ходи леко се занася, предполагам че е от лекарствата.

 8. Мариана Генова каза:

  Здравейте, д-р Младенов, много бих искала да се консултирам с Вас за нашия папагал Чочи (мъжки). Подарък беше за рождените дни на моите две момичета и е с нас от юли 2017 г., като тогава беше няколко месечен. През декември 2017 купихме още 1 корела – Кики (също мъжки), но за съжаление той умря мин.година. Оттогава Чочи е сам, но напоследък ми се струва много по-мълчалив и инертен. Сутрин е по-активен, после може с часове да стои на едно място и да „дреме“. Разполага с две клетки, които са отворени постоянно, но предпочита да стои в тях или на стола до масата. Не може да лети добре, може би е бил държан само в клетка преди да дойде вкъщи, а после така и не се научи. Вечер го покриваме с кърпа, за да не му пречат светлините и гледаме да пазим тишина. През деня, ако не го взема да го преместя някъде, така ще си седи на едно място. Яде нормално иначе, акото му е добре, не е рядко. Храни се с Versele Laga Prestige Loro Parque (лилава). Във водата му слагам капки Omni-Vit на Versele Laga. Яде рядко краставица и ябълка, не обича плодове и зеленчуци. Всеки ден сменяме водата и храната, редовно почистваме клетката. Може би тъжи, че е самичък. Притеснявам се да не се случи нещо лошо както с другата ни корела и затова не съм му купила до сега другарче. Също де чудя дали да е женска или мъжка.
  Искаше ми се да прикача някакви снимки, но няма как.
  Много бих искала да можех направо да го доведа на преглед при Вас и да разговаряме лично, но за съжаление живеем чак във Варна. Ако понякога идвате тук и давате консултации някъде, с удоволствие ще дойдем. Предварително благодаря ако ми отговорите! (За всеки случай тел. ми е 0889705924 – Мариана Генова)

 9. Айтен Фаик каза:

  Просто не знаем дали умират вследствие на отравяне или салмонелоза. Писала съм самонелоза, вместо салмонелоза.

 10. Айтен Фаик каза:

  Здравейте,
  Отровни ли са стъблото и листата на картофофите растения за гълъбите? Имаме голям гълъбарник. Когато пуснем гълъбите, те кълват покълналите картофи и по-късно и зелената им листна маса. От седмица насам са с диария. Не се хранят и умират. Даваме им подсилващи препарати и препарати против самонелоза (предположихме, че е самонелоза), но гълъбите така и не се повлияха от лечението.Измират масово, а бяха силни охранени. Гледаме гълъби повече от 20 години. Това се случи и миналата пролет точно по това време. Възможно ли е да се отравят след пръскане на насаждения в близост до гълъбарника, дори и да не сме ги пускали при и след самото пръскане?
  Ще съм Ви безкрайно признателна, ако ни дадете мнение и съвет.
  Благодаря предварително!

  • admin каза:

   Здравейте.Възможно е отравяне . Веществото се нарича соланин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...