Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


7 305 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Поля каза:

  Здравейте, котката ми има проблем с третия клепач и на двете очи. Слагах му два различни вида антибиотични капки и приемаше антибиотик и през устата, но без никаква промяна (изписани от ветеринар). Няма никакви други симптоми или проблеми. Хапва си, пие вода, играе си. Не са му зачервени очите, няма сълзене или турели, няма температура. Единствения проблем е, че третия клепач не се прибира изцяло. На какво може да се дължи това и как мога да го излекувам?
  Благодаря

 2. Petar Todorov каза:

  Здравейте,имам следния проблем.Кученцето е бебе на 3м тежи 1,200 кг. Мъжко чихуахуа.Когато се изхожда забелязвам ,че пуска след това капка примесена кръв.Но след 3 д
  откакто му е сменена храната от Пури про план на Роял Канин мини стартер вече забелязах 3,4 капки.Имам снимка Има ли място за притеснение,бебето си играе , весело е храни се с апетит и пие вода.

  • admin каза:

   Давайте пробиотици,има хронично възпаление.И обезпаразитени.Направете тест за гиардия,корона и парвовирус.

 3. Петя каза:

  Здравейте. Кучето ми -женско, некастрирано, микс белгийска и немска овчарка на 9години. От няколко месеца има твърдо образувание на лявата гърда. Първоначално беше много малко на размер, ветеринар я прегледа и ни каза че вероятно е злокачествено но нищо не може да се направи защото трябва пълна упойка от която заради възрастта си няма да се събуди. Предписа да я мажем известно време с прогестогел. Мазахме я около месец след което спряхме. Той ни увери че е много малко и докато порасне толкова че да й влияе вече ще много стара. Само че образуванието й е пораснало и ако преди е било с размер на бобче сега е с размер на голям орех…. Моля за съдействие наистина ли няма какво да се направи? Този ветеринар се води най-добрия в града и не знаем какво да правим.

 4. Севдалина каза:

  Здравейте, отново за кастрираното померанче става въпрос. Снощи видях, че има мляко, т.е. кара фалшива бременност. Лекарят и изписа дехидрокортизон за някоко дни. Това лекарство е за хора, подходящо ли е според вас и дали ще има странични ефекти?

 5. Севдалина каза:

  Здравейте, кучето ми беше кастрирано преди 5 дни и днес забелязах, че пуска мляко. Отглежда си една играчка като бебе и само лежи край нея. Мислех, че е от упойката в началото, но сега вече знам, че има фалшива бременност. Възможно ли е това, след като е кастрирана и какво да направя?

 6. Дамянка каза:

  Добър ден! Немската ми овчарка има проблем с очите. От 3,4 месеца са зачервени, особенно третия клепач. Също така много се чеше. Водила съм я на ветеринар и казват, че може би е вид алергия. Слагахме капки, пи антибиотик, но никакъв резултат.Когато и давах дермипред малко се успокоява с чесането, но след това продължава. Направени са кръвни изследвания, които са добри. Моля за съвет!

  • admin каза:

   Може би има проблем с миглите на клепачите.Понякога се завръщат навътре и дразнят окото.

 7. Севдалина каза:

  Здравейте, женското ни померанче беше кастрирано на 12.07. Според доктора всичко е минало успешно. Започна вече да се храни, но като цяло е много апатична и постоянно лежи. Нормално ли е според Вас? Давам и някакъв антибиоти на сироп, от него ли се получава така или е вид депресия? Кога да очаквам да „живне“?

 8. Силвена каза:

  Котката изведнъж спря да яде,повръщаше бяла пяна със слюнка и изцяло си промени поведението.След 1,5ден беше й поставена инжекция.След 2часа почна да яде.Аде 3дни и пак спря.При кръвни се установи висока амилаза 3300/при норма 1500/.На ехограф се доказа възпален панкреас,малко и тънки черва,стомах,черен дроб.Направиха й 250мл вливане на воден разтвор и 5дни подред инжекции като последните 2дни и малко диазипам.Пак почна да яде,но много малко.Някъде по 100гр на ден мокра лечебна храна яде.Това вече 2седмици.Въпроса е,че вече не я иска.Незнам с какво да я храня.Може ли да й давам друг вид храна,а не лечебна?

 9. Калина Матева каза:

  Здравейте, д-р Младенов! Днес гледах клип, който ме впечатли с невероятните ви познания и отношения към вълнистите папагалчета! Ние имаме две. Едното е с различно, притеснително поведение, може би повече от месец. Ще ми се да бъде прегледано от специалист като Вас. Другото го имаме от около година – даде ни го жена, която го намерила паднало под терасите на 8-етажен блок. Все още не лети и може би също няма да е лошо да бъде прегледано
  От Бургас сме. Можем ли да Ви ги доведем за преглед? Или като начало да Ви изпратим клип със странното поведение на големия? Не знам доколко е редно да пътуваме с тях 4 часа до София. Ще бъде ли удачен онлайн преглед? Моля, дайте идея как да процидираме съобразно Вашата практика?

  • admin каза:

   Здравейте.Най-добре го доведете.Нищо не заменя клиничния преглед.

 10. Ани Яначкова каза:

  Здравейте, вълнистото ми папагалче, което е на 1 годинка от известно време повръща купчинка със зрънца и слуз ежедневно и неспира да премлясква. Какво бих могла да направя или е необходим преглед? Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...