Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


7 305 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Петър каза:

  Здравейте, бих искал съвет напразно ли се притеснявам или нещо става? Тази година на нашето коте само проблеми ми се струва, че почна да има. Полу персийско е на 2годинки. Започнахме първо с възпаление в ухото но се оправихме изписаха ни капки и капка на врата за вътрешно и външно обезпаразитяване на Advocate която слагаме всеки месец, на ваксина е ходил също, кастриран е. За първи път тази година го постригахме в груминг салон ако това и от значение гледам да дам вясаква информация. Беше получил и запек тази година но и с това се справихме. Последните месеци от юни до сега постоянно ми се струва, че нещо му има реално след подстрижката. Първо блока ни в който живеем беше се напълнил с бълхи и постоянно ги носихме вкъщи за това и напръскахме блока и вкъщи също с Айкън но почна при него да има голямо чесане и близане на ветеринар ни каза че е от силния препарат за това и го изкъпахме и измихме от вкъщи препарата до колкото можем, сложихме му капка пак а за вкъщи ни препоръчаха препарат който няма да му дразни на име БиоТек и реално се отървахме от бълхите. Няколко седмици спокойствие и забелязах като го реша някакви бели частици по козинката и отново отидох на ветеринар но с закъснение малко и те не видяха нищо но ни изписаха спрей и хапчета за неизвестен произход сърбеж и алергии. Беше им странно защо на места расте козина по бързо а на други не. В момента още ползваме тези хапченца и спрей и забелязвам че като се събудя има доста козина която предполатам от чесане хвърля из апартамента пък има само на глаавата, краката и опашката козина на другите части е по малко понеже още расте. Въпросите ми са- Това чесане и близане нормални ли са в момента не ги прави толкова често но имам чуството че преди не е бил така?, Козинката нормално ли е на места да има повече на други по малко след подстригването и да расте по-бавно? И на кое се дължи това отделяне на козина при условие че няма толкова много понеже е подстригван?

 2. Зоя Стефанова каза:

  Здравейте, имам шотландска клепоуха котка с която посетихме доста различни ветеринари и за сега нищо. Интересувам се има ли възможност за онлайн ( платина) консултация,защото живея извън България, а вече не знам какво да направя. Всичко започна декември с котешко акне. Последва подута Долна устна, отслабване, обилно постоянно подоне на козината и липса на апетит.

  • admin каза:

   Трябва много изследвания за диагноза.Не мога да ги направя дистанционно.

 3. Йорданка каза:

  Здравейте,
  имам френски булдог на 10 месеца на 01.08 ветеринар му сложи инжекция с Дипрофос, често се чеше по муцунката и става на рани, давахме антибиотик, но не даде резултат. След инжекцията започна да пие вода и често на уринира, много е активен , а сега предпочита да си лежи. Възможно ли е да се дължи на Дипрофос и кога преминава действието му?

 4. Николина каза:

  Здравейте! Имам коте на 6 месеца, което втори ден отказва да яде и само пие вода. Цял ден си лежи, разхожда се по малко, но има омърлушен вид. Забелязах днес, че козинката около дупето му е мокра, но няма миризма, не е разстройство. Живея на село и нямам кола, за да го закарам на ветеринар. Как мога да му помогна и какво лечение да приложа?

 5. Sam каза:

  Здравей те , от имам вълнист папагал който се нуждае от помощ на крилото му има тумор нямам възможност да го водя на ветеринар бихте ли ми помогнали моля!!??.

 6. Миьа каза:

  Здравейте, някой котарак е одрал окото на котето ми боли го и го държи затворено.Тъй като живеем на село нямам възможност в момента да го заведа на ветеринар.Какво мога да направя за да му помогна?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...