Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


7 657 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Димитринка каза:

  Здравейте!Преди по-малко от месец идвах при вас с две корели, които трябваха да минат на диета, тъй като водят заседнал начин на живот и са понапълняли. Препоръчахте ми една храна, която обаче неуспявам да открия в близките магазини или онлайн пространството в български сайтове. Та въпроса ми е може ли да я поръчам от Вас ако я имате или да я заменя с друга, която ще мие по-достъпно да намеря, но и ще е добра за тях? Приятен ден!

 2. Светлана каза:

  Здравейте,кученце на 3 месеца изяде гъба за миене на чинии.Опасно ли е?

 3. Жанета Георгиева каза:

  Здравейте, д-р Младенов! Моля за съвет за нашата корела Хари. Вчера се наложи да го хванем и да го преместим в друга стая, той е свободно пуснат, само се храни в клетката. Явно се стресира много, почна да се блъска в щорите и мебелите и вероятно си е ударил крачето, защото днес забелязах, че накуцва. Няма видими рани, нито синьо или подуто. Днес е унил, почти не се храни и трепери. Сложих го в кутия с мека дрешка и бутилка топла вода. Какво да направя друго до утре, когато ще го заведа в Сити вет Бургас?

 4. Таня каза:

  Здравейте,искам да попитам нещо . Кучето ми от известно време си ближе областа около опашката и излъчва миризлив секрет ,от какво може да бъде причинено? Благодаря предварително! 🙂

 5. Соня каза:

  Здравейте, нормално ли е женска котка да бъде постоянно разгонена вече повече от 2 месеца. Котката роди юни месец и 40 дена по-късно се разгони и до сега е така. Водихме я на ветеринар, според него няма причина за притеснение, разгонването щяло да отмине при намаляването на деня. Има ли причина за притеснение? Благодаря ви!

 6. Антоанета каза:

  Здравейте,може ли куче да зарази дете със стафилококи ако кучето има раничка на врата,а пък детето е със стафилококи в носа? Да подчертая,че бяхме на море и кучето беше с нас.

 7. Nadya каза:

  Здравейте.
  На 26.07.22 поставихме на кучето ваксини Nobivac Rl + Nobivac DHPPi(кучето е на 9г., с редовен паспорт и редовни ваксинации).
  От около 3 седмици започна да отказва суха храна, опитахме с консерви от вчера отказва и мокра храна.
  Поведението й значително се промени. Спи повече, изглежда вяла, не иска да играе и не спазва команди.
  Направихме изследвания (кръвни – вс е наред).
  Възможно ли е кучето да е заболяло след ваксинацията (закъсняла реакция) или кръвните показатели щяха да отчетат това? Не знам какво да предприема.

  • admin каза:

   Здравейте.Не е от ваксината.Търсете проблема другаде-пиометра,кръвни паразитози…

 8. Наталия каза:

  Здравейте, след кастрация на женско куче изчезват ли всички признаци на разгонваме? Кучето ми е на 4 години, кастрирана е след първото разгонваме, но се притеснявам, че проявява такива признаци от време на време, сега е така от няколко седмици.

 9. Поли Пол каза:

  Здравейте , пред входа на блока гледаме един котарак , от около 3- 4 м му тече лигичка , сега цвета и е бистър , но имаше период със следи от малко кръв .Така беше и предната година , решихме че се е сбил и не може да преглъща .
  Цяла зима беше добре, до преди 3 м .
  С какво може да му се помогне ?

 10. Нели каза:

  Здравейте! Разбрах от мои познати, че от година все се зачервява коремчето на кучето им и то се чеше. Не са го водили на ветеринар, иначе мислят, че е алергия, понеже са му давали хапчета срещу паразити и нямало ефект. Чудят се какво могат да направят, за да не се чеше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...