Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


7 487 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Бисерка Петрова каза:

  Здравейте!
  Преди два месеца и половина осинових 3 годишно женско куче микс(има дакелски черти)от приют.От десетина дена забелязвам,че винаги когато излезем на разходка козината в основата на едното ухо от към горната страна на главата и на гушата се оцветява с кръв. Не се вижда никакъв проблем с кожата. Трябва да отбележа,че навън е под стрес при среща с хора,кучета или превозни средства и лае много настървено. Възможно ли е от напрягането да се спукат кръвоносни съдове и какво бихте ме посъветвали да предприема.
  Благодаря предварително!

 2. Мира каза:

  Здравейте, имам птиче финка на около 1-2 месеца вече, изпражненията са плътни и чисто бели и като цяло все едно има запек. Яде нормално, даже в повече, но днес е и малко по-летаргично. Какво мога да направя за него , че да оцелее? Няма други симптоми, само изхождането ме притенява. Благодаря!

 3. Надя123 каза:

  Здравейте!
  Кучето ми внезапно започна да куца със задния крак,след опипване нямаше болезненост,но не стъпва на крачето,ближе възглавничката.На какво може да се дължи?

  • admin каза:

   Причини много-контузия,скъсана кръстна връзка,анални жлези…

 4. Надя каза:

  Здравейте!
  Кучето ми внезапно започна да куца със задния крак,след опипване нямаше болезненост,но не стъпва на крачето,ближе възглавничката.На какво може да се дължи?

 5. Христина каза:

  Здравейте,имам малко коте от вчера,много унило мирише неприятно,опашката му е мокра,с разстройство и явно и повръщало,не може да си стои на лапите,от вчера на обяд не иска да яде и пие вода ,само лежи.Днес със спринцовка дадох вода и разстворих активен въглен ,и днес отказва храна само лежи и миризмата е много лоша видях да уринира много жълто беше и корема му е почти до земята провиснал.Моля помогнете ми.

  • admin каза:

   Много е зле.На вирусна инфецция прилича.Задължително трябва лекар.Ще умре иначе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...