Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


7 922 отговора на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Стоян каза:

  Здравейте имам папагал корела,който от известно време има разстройство придружено с кихане и промяна в поведението от време на време също и нещо като настръхване
  Бих бил благодарен за съвет

  • admin каза:

   Трябва преглед и микробиология.Дръжте го на топло,давайте калций с водата и витамини.

 2. Маргарита Трифонова каза:

  Здравейт! Имам Чау-Чау на 2 години.
  12 дни беше на антибиотична терапия с Tsefalen,заради съмнение за бактериална инфекция по лапичките. През цялото време на лечението изпражненията му бяха кашести.
  Ден след спирането на антибиотика започна диария с пръски кръв и кръвта ставаше все повече и повече. Така вече 9 дни. Кръвта е светла. Кучето е в добро общо състояние за сега. Вече бяхме при двама ветеринарни и за момомента казват да изчакаме. Направиха му тест с проба от ануса и казаха ,че е чист. Възможно ли е тези кървави изпражнения толкова време да са резултат от антибиотика ?

 3. ventsislav halachev каза:

  Здравейте имам папагал пирура който има нещо като пъпка в края на бялата част около окото от към клюна.това е от няколко дена,няма промяна в поведението.моля за съвет папагала се намира в в.търново

 4. Elitsa Vukadinova каза:

  Здравейте, Котката ми порода персийка загуби за отрицателно време за около седмица много голямо количество козина. След това се появи голяма рана и напълно и опада козината на мястото точно на врата зад ушите. Заведох го на местният ни ветеринар, той реши да и постави противогъбични ваксина. След първия прием раната завяхва и вече не го сърби но е много унил и постоянно спи, става само за да се храни и пак си ляга. Това реакция от ваксината ли може да е , да поставим ли вторият прием след седмица? Страхувам се да не се влоши повече. Според вас какъв може да е проблема?

 5. Нели каза:

  Здравейте! Единият ми вълнист папагал е на 11 години. Досега не е боледувал, но от около две седмици се чувства зле, не пее,
  храни се, но бавно, изглежда унил, сякаш все му се спи.
  Залита, затова вместо на дървените кацалки, предпочита да стъпи върху пластмасовите хранилки или на пода, за да не падне.

  Днес видях, че са му се подули и крачетата – бели и червени мехури!

  Изпражненията му залепват за перцата!

  Бяха му изписали антибиотик енрофлоксацин, който да стриваме във водата в рамките на 1 седмица, но нямаше ефект.
  Добавяме и по няколко капки във водата от Multi Vitaminico (Padovan).

  Папагалчето е в гр. Плевен, но мога да го донеса за преглед при Вас в София. Само се притеснявам, че още повече ще го боли, докато се опитва да се държи по време на пътя.

  Какво да направя, за да се излекува?

  • Нели каза:

   Първоначално промените бяха в поведението и изпражненията му, но вече и крачетата му са подути.

   Папагалът, който е болен, е мъжки.
   Заедно с него има и женска, която е с няколко години по-млада, но тя си е здрава.

  • admin каза:

   За да се излекува трябва диагноза.А това е най-важно.

 6. Петко Донев каза:

  Здравейте, имам НОК на 10г. тежащо м/у 30/40кг което е болно от епилепсия. Давам му епитил от 60мг две таблетки на ден. Много е неспокойно и възбудено. Когато му дам хапчета за ставите с глюкозамин, МСМ и хондроитин получава кризи на епилепсия.Възможно ли е това или аз си въобразявам. Може ли да сменя лекарството с друго което да не му действа възбуждащо? Благодаря ви!

 7. Георгиева каза:

  Здравейте! Познати в момента гледат приемно куче, което е болно от гана (нервната форма), изследвано е с PCR. Давали са му различни лекарства (Форвет, Гискан, Фоспренил, Гамавит, Ронколейкин, Циклоферон), но не е имало ефект, техният ветеринар вече не знае какво да предложи освен евтаназиране.
  Кучето само лежи, а вече не може дори да си вдига главата. Какво бихте предложили Вие?

 8. Димитричка каза:

  Здравейте, имам поен папагал на 10 години. От няколко месеца забелязвам, че гушата му е много голяма и издута. Храни се добре, но не е така весел като преди. Бихте ли казали каква може да е причината и какво да направя. Аз съм от Русе и тук не зная да има ветеринарен лекар орнитолог. Ще съм ви много благодарна за съвет как да постъпя.

 9. Мартина каза:

  Здравейте,
  От 2 седмици лекуваме кучето ни мини пудел на 2 годинки, но няма подобрение. Кучето е унило, с болки когато яде. Първо казаха, че са паразити започна лечение, но започна да изпитва още по-голяма болка, след това я завдох при други лекар,10 дни бе на антибиотик , но все още кучето е унило ( а по принцип е много игрива) все още изпитва болки като яде ( на гастрохрана е ) Направиха й ехограф 2 пъти, като вторият път лекарят видя , че жлъчката й не е във формата на кръг, а се прекъсва ( извинявам се не помня точно термините). Моля, за съвет какви други изследвания според вас трябва да се направят за установим какво й е. И двата пъти кръвните й изследвания бяха добри включително и показателите за бъбреци.

 10. Йорданова каза:

  Здравейте! От известно време забелязваме рогово образувание около носа на нашия вълнист папагал, клюна му не е гладък,а се лющи, изглежда има сърбеж, защото се опитва да се чеши в кацалките и клетката, забелязват се редки изпражнения. Понеже имаме още едно, прави впечатление, че това не е толкова активно,не играе с играчки(винаги е бил по -ленив),не се люлее,но се храни нормално, включително и лакомства приема от ръка,лети. Имаме снимки… Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...