Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Отзиви


114 Отговори на “Отзиви”

 1. Цветозара Тодорова каза:

  Здравейте, имам папагал котела женски на около 10 г. От няколко месеца когато стои на кацалката се държи с клюна за клетката. По същото време на възглавничките на крачетата се появиха ранички(на едното по-малка). Капвах върху тях есенциални мастни киселини и те хванаха коричка, на едното краче раничката оздравя и на другото почти изчезна. Но от около 2 седмици отново има раничка на едното краче. Сега забелязвам и сякаш удебеление на стъпалото( може би е подуто леко, не мога да преценя). Отново капвах мастни киселини и мажа с бебешко кремав Бепантен. В момента раничката е засегнала и коричката е вече тънка. Иначе общото състояние е добро. Дали това е някакво заболяване и има нужда от специализирано лечение и мазане?

  • admin каза:

   Здравейте,това се нарича пододерматит.Дава се клиндамицин,витамин А и качествена храна.

 2. Деси каза:

  Здравейте, имам питане относно папагал монах. От няколко дни се държи различно , храни се нормално, говори, не е агресивен, но има моменти в който обикаля в кръг по пода на клетката и крещи /пищи/ доста по-различно от обичайното . Има моменти в който стои на пода на клетката и се търка гърба в хранилките. Папагала е на 6-7 месеца и не зная дали поведението му е от възрастта, или е сигнал за здравословен проблем. Благодаря предварително.

  • admin каза:

   Вероятно има някакъв проблем.Трябва преглед.

   • Деси каза:

    Проблемът е, че съм от Стара Загора и ще е трудно пътуването. Възможно ли е Вие да ми препоръчате ветеринарен лекар, който е запознат с екзотичните птици. Благодаря предварително.

 3. Лиляна Добрева каза:

  Здравейте,имам запитване!Гледах клип в ютуб как ветеринар преглежда няколко вълнисти папагалчета!Написах коментар и ме посъветваха да вляза във Вашия сайт и да се свържа.Тъй като аз съм от Русе и тук няма ветеринар,който точно разбира от вълнисти папагали,видях че мога да пиша в сайта или да звънна по телефон.Имам 2 вълнисти папагала,1 има израстъци по човката и краката,след като го заведохме на ветеринар ни казаха че е краста.От може би 7 месеца е така и не знаем как да му помогнем.Като израстъците на човката се влошават и са стигнали почти до окото,въпреки че папагала си е добре,чурулика си,яде и пие,приема витамини,но не се оправя.Откакто има такива израстъци му падат често пера,няма хубава опашка като другия папагал.Може ли да ми помогнете,да се свържем или да изпратите някое лекарство,което ще му помогне?

 4. Mark каза:

  Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

 5. Петя каза:

  Здравейте.Имам коте на десет години.Раждала е веднъж, не е кастрирана.Излезе и кистичка на коремчето мека и пълна с течност.Тук ветеринаря каза, че ще се спука сама и не е нужно операция.Става вече почти година не се пука и порасна още, сякаш пречи на животното.Не я боли има апетит играе,но се притеснявам все пак.Има ли някакъв начин да и помогнем да не е оперативно? Благодаря много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...