Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


5 272 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. Сийка каза:

  Имам британско късокосместо коте на 3 месеца.Вече повече от три седмици е с разстройство.Водих го на лекар.Изписаха му антибиотик и лечебна храна.Котето много бързо живна.Отпадналоста му мина.Много е игрив…чувства се прекрасно.С изключение,че разстройството го има.Не мирише на лошо.Ликарят ми каза да го храня сутрин и вечер на 12часа,но и това не помага.

  • admin каза:

   Поискайте да се изключи като вариант паразитоза от едноклетъчни паразити-гиардии,кокцидии и др.Давайте пробиотици с храната всекидневно.

 2. Таня Димитрова каза:

  Привет, кучето ми, на възраст 1, 3 г., е с диагноза ерлихиоза. От проявата на първите видими симптоми- прокървяване от устата до днес са минали пет дни. В събота видях леко зацапване от кръв от устата й, в неделя беше по- силно зацапване, в понеделник я заведох на ветеринар в нашия град, направихме й изследвания и така беше установено, че е ерлихиоза.Беше с леко занижени тромбоцити, всички други показатели бяха в норма. От понеделник е на доксициклин и милгама, от снощи давам и витамин С. След втория прием на антибиотик, в понеделник срещу вторник от носа й започна кръвотечение. Вече са сложени две инжекции за ограничаване на кръвотечението, но то не спира- скоро ще станат 48 часа. Безпокоя се колко кръм може да загуби животинката, преди това да й се отрази фатално? Беше последно около 32 кг. Сега не се храни и вероятно е около 30 кг. Какво да правя? Как да й помогна? Моля ви за съвет…Според нашия лекар, за да стане опасно, тя трябва да загуби поне литър и половина кръв. Каква е допустимата кръвозагуба?

  • admin каза:

   Прекалено много кърви за ЕРЛИХИОЗА само.Да не би да има и отравяне с антикоагуланти? Направете имидокарб и инжекции с дицинон.

 3. Петя каза:

  Здравейте,имам куче – пинчер на почти 14 години. От няколко дни, както ходи, задните крачета му се подгъват и сяда на дупето си, и едва се изправя. Мисля, че не го боли, защото позволява да го пипам по краката. По принцип още от малък има леки проблеми с крайниците, но сега вече е доста сериозно. Пиша първо тук за мнение, тъй като е доста трудно да се води на лекар. Агресивен е и е трудно за него, за нас и най – вече за доктора. Моля дайте мнение има съвет дали е възможно да е от възрастта му или е нещо друго. Благодаря предварително.

  • admin каза:

   Вероятно има шипове на гръбнака.Необходимо е обезболяващи средства и кортикостероиди.

 4. Nora каза:

  Здравейте, преди няколко часа котката ми започна да кашля и да се дави и повърна кръв супер червена, поуспокои се и започно отново да повръща кръв адски много и да се дави. Моля Ви кажете ми какви може да са причините и дали ще оживее..

 5. Ангелова каза:

  Здравейте! Може ли котарак и котка да съжителстват по време на бременността на женската и след като се родят малките (мъжкият я е заплодил)?

 6. admin каза:

  Упояване и хубав преглед.Може да има чуждо тяло в окото.

 7. Ludetina каза:

  Здравейте, преди няколко дена , кучето ми 9 годишен бигъл през нощта започна да се върти. На сутринта забелязах, че не затваря долния клепач на лявото око криви леко главата на ляво и губи равновесие. Повиках ветеринар, той е бигъл, лудо куче, не дава да се прегледа! Предписа му антибиотик и кортикостероиди. По- добре е , но все още не затваря очето напълно. Забелязах, че пие повече вода ! Давам му и невробекс заради витамин Б. Какво мислите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

ПИОМЕТРА ПРИ КУЧКАТА

                                                     Пиометра при кучката  Пиометрата е най-често срещаните гинекологични заболявания при кучка.Засяга се животни на 8-10 години(но,според наши случаи на заболяването се срещат и при по млади кучки).По често се среща при нераждали .  Най-честите признаци на матка пълна с гной са: Треска Aнорексия Повръщане Диария Токсемия Кафеникави Изтечения от вулвата Понякога увеличение на корема […]

Прочети повече...