Любимият ми и най- добър ветеринар в София

Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар

Ветеринарна клиника онлайн


5 616 Отговори на “Ветеринарна онлайн консултация с ветеринар”

 1. дарина каза:

  Здравейте!Имам Жако ,което преди две години се оскуба почти целия.Смених му храната с гранули и само веднъж в седмицата зърнена смеска,дали от това незнам има резултат ,но не 100%.Давам му плодове,зеленчуци,кълнове и витамини ,минерали,nekton.Какво бихте ме посъветвали за по добри резултати?

 2. дарина каза:

  здравейте!имам жако и преди две години си оскуба почти цялото тяло.смених зърнените смески с гранули и дали от режима на хранене незнам ,но се опери почти ,но не изцяло.давам му добавки витамини и минерали от вас бях взимала нектон.Какво бихте ме посъветвали да предприема още?
  благодаря Ви!

 3. Радослав каза:

  Здравейте!
  Папагалът ми(корела)от няколко дни се държи различно.Непрекъснато застава в поза за спане,трепери,ленив е .Преди няколко дни повръщаше,но вече не го прави.Има апетит и се храни.

 4. Моника Меламед каза:

  Здравейте, докторе. ВОДИХМЕ при вас преди около месец едно морско свинче, албиносче, имаше краста, мазахме го с ензимил ц, оправи се, но от няколко дни отново почна да а се сърби и има нова раничка. Можем ли пак да купим това лекатшрство, тъй като вече изразходихме шишето или да го мажем с нещо друго. Писах ви и във фейсбук, там съм прикачила и снимка. Благодаря ви.

 5. Красимир Жеков каза:

  Зравейте,как да помогна на морско ни свинче,което от 3 дни отказва да пие и яде самостоятелно.История на заболяването: Преди 1 мес. започна окапване на козината-мазане с препарат против гъбички;възпалени очи – поставяхме капки.Лечение 7 дни антибиотик през устата, витамини във водата. При последното посещение при ветер.лекар на 18.01.22 той констатира подобрение и му постави противовъзпалителна инжекция с удължено действие.След това състоянието на свинчето рязко се влоши,козината продължава да пада;( на другото свинче, която му е майка ,също има участък без козина) стана вяло, неактивнио , до пълна липса на интерес с отказ от храна и вода.Даваме му през сприцовка.

 6. Дияна Георгиева каза:

  Здравейте, вчера вълнистото ми папагалче си счупи крачето. Ветеринарния лекар го обездвижи като му сложи лепенка, но то я маха. Има ли друг начин по който да обездвижим крачето? И какво е най-подходящо да предприемем в случая, за по бързото му възстановяване.
  Папагалчето е свикнало да е свободно и трудно се задържа в клетката. Пречи ли му ако го пускаме да лети в това състояние?
  Благодаря ви предварително за коментара!

  • admin каза:

   Обездвижете крачето с шина и поставете яка.Задължително ограничете движението поне за месец.

 7. Симона каза:

  Здравейте, кучето ми (мъжко) беше кастрирано по-рано днес и преди малко забелязах, че конците ги няма, предполагам при близането ги е свалил, за момента не виждам кървене или каквото и да било отваряне на раната. Налага ли се повторно шиене?

 8. Виолета каза:

  Здравейте, котката ми преди шест месеца падна от терасата, счупи челюст, след операция се оправи, но от тогава не пие вода. От два три месеца изпражненията и са много твърди, не се храни добре и много лежи на коремчето си. Давах и капки лактулоза, но ми се струва, че не е редно да се дават непрекъснато. Ветеринарите до нас ми препоръчаха някаква суха храна, 400гр за 14 лв, но не е в моите възможности да я купувам. Храня я предимно с консерва, но явно има проблеми с коремчето. Какво бихте ми препоръчали ?

 9. Виолета каза:

  Здравейте, котката ми преди шест месеца падна от терасата, счупи челюст, след операция се оправи, но от тогава не пие вода. От два три месеца изпражненията и са много твърди, не се храни добре и много лежи на коремчето си. Давах и капки лактулоза, но ми се струва, че не е редно да се дават непрекъснато. Ветеринарите до нас ми препоръчаха някаква суха храна, 400гр за 14 лв, но не е в моите възможности да я купувам. Храня я предимно с консерва, но явно има проблеми с коремчето. Какво бихте ми препоръчали ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Случай от практиката

Микроспория при кучетата и ктките

Микроспорията при кучета и котките е гъбично заболяване на космената покривка и кожата.Причинител са дерматофитни гъбички,които живеят в луковицата и сърецвината на косъма.Повечето от тези гъбички са нормални обитатели по кожата на животните,без да причиняват неприятности.Когато обаче настъпи срив в имунната система предизвикан от друга болест,дерматофитите стават силно болестотворни и предизвикват заболяване.Какво е характерно за […]

Прочети повече...

Статия

Пситакоза при папагалите

Орнитоза(Пситакоза) по птици и човек Орнитозата е инфекциозно заболяване с разнообразни механизми на предаване и значително клинично проявление.Заболяването е зооноза.Причинител е Chlamydia psittaci.Представяват Грам-отрицателни ,неподвижни бактерии с овална или сферична форма ,по размери са съизмерими с едри вируса.Устойчивостта на хламидиите сравнение с други бактерии е слаба. Преносител са болните папагали,а в нашите условия,обикновено заразата идва […]

Прочети повече...

Полезно

Летни кожни болести по кучетата

Лятотото е сезон в който много от кучетата имат проблеми с кожата си.Изобилието от алергени,паразити и осили ,в съчетание с високата околна температура,водят до заболяваниа на кожата,най-общо наречени летни екземи. 1.Пиодермия.Представлява заболяване на кожата,което се манифестира с образуване на голяма рана ,обикновено над опашката или по врата.Кожата е зачервена,подута и обложена с гной.Най-често се получава […]

Прочети повече...